Militarul este acuzat că a vrut să forțeze o fetiță de opt ani, elevă în clasa întâi, la o școală din Dej, să întrețină relații sexuale cu el el. Anchetatorii susțin că Maxim a acostat-o, de mai multe ori, pe fetița de opt ani, chiar în scara căminului de garnizoană, unde acesta locuia, și că i-a promis că îi va da bani și bomboane dacă va vrea să întrețină relații sexuale cu el. Culmea este faptul, mai spun anchetatorii, că militarul este prieten de familie cu părinții micuței, fapt ce nu l-a împiedicat să comită aceste fapte incredibile.

Polițiștii clujeni susțin că Maxim a fost prins în apropierea căminului de garnizoană, unde sunt cazați militarii și familiile lor, după ce a încercat să fugă de o patrulă de poliție. ”Fetița de opt ani a fost acostată de militarul pervers care i-a promis că îi va da bomboane, dacă va fi de acord să fie mângâiată de acesta. Pentru a fi mai convingător, militarul i-a arătat pe telefonul mobil, un filmuleț porno, film care a fost găsit în telefonul acestuia. Fetița s-a speriat foarte tare și a fugit afară din bloc”, povestește un polițist din Dej.

O ajuta la matematică

Plutonierul Maxim a vrut, în prima fază să fugă după eleva de opt ani, dar a renunțat când a văzut că se apropie de el, doi agenți de la Poliția Dej. ”Norocul fetiței a fost că mama ei, a văzut momentul în care militarul a intrat în scara blocului după fiica ei. Femeia a sunat urgent la 112, iar când polițiștii au ajuns la fața locului au văzut cum fetița a fugit speriată. Plutonierul major Maxim s-a speriat și el de polițiști și a fugit spre o pădure din apropiere, dar a fost prins și, ulterior, reținut pentru 24 de ore”, mai spune anchetatorul de la Poliția Cluj.

În trecut, fetița le-a mai spus părinților că Marius Maxim se comportă ciudat cu ea și că acesta îi promite bomboane contra unor avansuri cu tentă sexuală. ”În momentul în care a fost întrebat de tatăl fetiței despre aceste avansuri, plutonierul Maxim a negat și a spus că doar discută cu ea probleme de matematică”, a mai spus anchetatorul.

Procurorii au dispus expertiză psihiatrică
Marius Maxim a fost arestat de Tribunalul Militar Cluj pentru acuzația de corupere de minori. ”Sunt niște lucruri de-a dreptul scârboase. Facem anchetă să vedem dacă sunt și alte victime”, a spus un anchetator militar.

Procurorul militar care se ocupă de caz a declarat că în dosar va fi cerută o expertiză psihiatrică pentru a se stabili dacă militare are discernământ sau dacă a acesta suferă de ceva afecțiuni psihice ca urmare a misiunilor din Iraq și Afganistan.

În timpul anchetei, plutonierul Maxim a negat că a comis aceste fapte de care este acuzat. Acesta este divorțat și locuiește în căminul de garnizoană din Dej.