Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini UNICE! Planeta Pluto are CER ALBASTRU și blocuri de GHEAȚĂ – VIDEO și FOTO
Imagini UNICE! Planeta Pluto are CER ALBASTRU și blocuri de GHEAȚĂ – VIDEO și FOTO

Imagini UNICE! Planeta Pluto are CER ALBASTRU și blocuri de GHEAȚĂ – VIDEO și FOTO

NASA a dat publicității imagini de la ultimele descoperiri. Cu ajutorul sondei New Horizons, oamenii pot vedea imagini unice cu planeta Pluto, cea mai mică din sistemul nostrum solar.

Suprafața și relieful planetei pot fi văzute în detaliu. În imagini se disting câmpia îngheţată, denumită Sputnik Planum, dar şi mai multe formaţiuni muntoase care ar putea fi, în opinia oamenilor de ştiinţă, blocuri uriaşe de gheaţă din apă dură care plutesc pe un depozit de azot îngheţat.

Aceste imagini apar la aproape doi ani după ce sonda spaţială a ajuns, în premieră, pe orbita planetei Pluto, la un deceniu după lansarea acestei misiuni.

Am aflat astfel că planeta pitică are cer albastru şi apă îngheţată la suprafaţă. Cu ajutorul aceleiasi sonde ştim că Pluto are un diametru de aproape 2.400 de kilometri, cu 80 de kilometri mai mult decât se credea iniţial.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.