Evenimentul Zilei > Politica > Pleacă Ludovic Orban din politică? Declarația care i-a uluit pe liberali
Pleacă Ludovic Orban din politică? Declarația care i-a uluit pe liberali

Pleacă Ludovic Orban din politică? Declarația care i-a uluit pe liberali

Liberalii și-au ales noul președinte: pe Florin Cîțu. Marele învins, Ludovic Orban, pleacă de la șefia PNL, dar și de la șefia Camerei Deputaților. Totodată, Orban a anunțat și despărțirea de președintele Klaus Iohannis.

După anunțarea noului președinte al PNL, în persoana lui Florin Cîțu, Ludovic Orban l-a felicitat pe premier și a anunțat că va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu”, a declarat Orban, după anunţarea rezultatelor de la alegerile pentru funcţia de lider PNL.

De asemenea, el a precizat că, „din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”.

Congresul PNL. Imagini istorice. Cum a rămas Cîțu fără voce și ce a făcut Orban. Cine i-a oprit loc lui Klaus Iohannis. FOTO

Ludovic Orban a vorbit, în discursul său, despre ataşamentul pe care îl are faţă de valorile liberale.

„De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat planurile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale, pentru a realiza un salt de care România are nevoie.

Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile şi acţiunea politică pentru apărarea democraţiei, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor liberale, pentru apărarea valorilor liberale şi de asemenea voi continua să acţionez aşa cum am făcut-o şi până acum, alături de colegii mei”, a spus fostul lider liberal.

Sâmbătă, Florin Cîţu a câştigat mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El a obţinut 2.878 de voturi „pentru” din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban – 1.898 de voturi „pentru”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: