Planurile lui Soros pentru Europa. De ce vrea filantropul ca UE să se îndatoreze veșnic?

Planurile lui Soros pentru Europa. De ce vrea filantropul ca UE să se îndatoreze veșnic?

 Cu câteva luni înainte de a nouăzecea aniversare, George Soros nu încetează să țeasă planuri mari. Crede că soarta Uniunii Europene e în cumpănă, dar știe care dar putea fi soluțiile, atât din punct de vedere politic, cât și economic.

"Am propus emiterea de obligațiuni perpetue de către UE, deși acum cred că ar trebui să fie numite console, deoarece  cu acest nume obligațiunile perpetue au fost folosite cu succes de Marea Britanie din 1751 și de către Statele Unite din anii 1870”.

Prin aceste obligațiuni perpetue,  Uniunea Europeană s-ar angaja să plătească  "pentru totdeauna", dobânzi celor care o împrumută, adică finanței mondiale

Obligațiunile perpetue, subliniază finanțatorul, „au fost confundate cu coronabond-urile” pe care Consiliul European le-a respins. Și cu motive întemeiate, pentru că implică o mutualizare a datoriei acumulate pe care statele membre nu sunt dispuse să o accepte".

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se ascunde în spatele acestei curse pe care le-o întinde Soros tuturor? Ar putea fi, din punctul meu de vederem nivelul următor al sistemului care a înrobit mase uriașe de oameni prin creditele imobiliare. Ascultați ce spune antropologul David Graeber (unul dintre liderii mișcării Occupy Wall Street) și faceți singuri conexiunile cu ideea lui Soros!

"Ceea ce se întâmplă îm zilele noastre este un fel de feudalism. În capitalism, obții profit angajând oameni să facă o marfă oarecare. pe care o vinzi, pe când în feudalism lordul își ia ceea ce i se cuvine. Dacă angajezi țăranii, e capitalism. Dacă le iei 50 la sută din recoltă, e feudalism.

Am încercat să aflu ce procent din venitul oamenilor din America suge sistemul financiar (cam cât din salariile americanilor se duce pe plata creditului la casă, achitarea împrumuturile făcute când erau studenți sau acoperirea plăților făcute cu cardul de credit) nu există nicio statistică. Federal Reserve nu are nicio situație în acest sens.

Unii economiști spun că ar fi vorba de 15 la sută, alții spun că ar fi jumătate, dar un lucru e sigur- nu e cu nimic diferit față de stăpânul feudal care vine să ia jumătate din recoltă.

Banca GP Morgan Chase face profituri uriașe din comisioane și penlități, așa că au pus la punct un sistem de reguli bazate pe ceea ce guvernul le îngăduie să facă. Și te taxează pentru fiecare greșeală. Acesta e modul în care băncile fac bani în zilele noastre. Este un fel de feudalism, pentru că se bazează pe un sistem legal”.

Cu alte cuvinte, sistemul destinat să înrobească oameni, poate înrobi și state. Cele care se împrumută vor plăti pentru eternitate, cei care le împrumută scapă de orice grijă că se vor ruina  și devin adevărații seniori ai statelor pe care le-au finanțat în clipe de restriște.