Evenimentul Zilei > Actualitate > Planul Roșu de intervenție a fost activat. Grav accident de circulație în Bihor. 12 persoane rănite
Planul Roșu de intervenție a fost activat. Grav accident de circulație în Bihor. 12 persoane rănite

Planul Roșu de intervenție a fost activat. Grav accident de circulație în Bihor. 12 persoane rănite

În județul Bihor a fost activat Planul Roșu de intervenție, după ce un autobuz cu 23 de persoane s-a răsturnat, joi, între Valea lui Mihai și Curtuișeni. În urma accidentului sunt 12 victime.

Din primele date de la fata locului polițiștii au constatat că un autobuz plin cu pasageri s-a răsturnat. Accidentul s-a produs pe DN 19, între Valea lui Mihai și Curtuișeni, din județul Bihor.

La fața locului acționează două mașini de stingere, două echipaje de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și nouă ambulanțe SMURD.

Primele evaluări făcute de echipele medicale ajunse la fața locului arată că cinci persoane sunt în ”cod verde”, șase sunt în ”cod galben” iar două persoane sunt în „cod roșu”. Medicii le acordă primul ajutor. Se pare că o persoană a fost prinsă sub autobuz. Zece persoane au scăpat nevătămate.

La locul accidentului au fost mobilizate şi două elicoptere SMURD.

Accidentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 la ora 13.55

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, accidentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 la ora 13.55.   „În evenimentul rutier este implicat un singur autovehicul, un autobuz care s-a răsturnat într-un şanţ iar din primele date, 8 pasageri ar avea nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat comisarul şef Fărcuţa, precizând că traficul rutier nu este blocat şi că poliţiştii rutieri sunt deja la faţa locului, pentru a stabili cauzele producerii accidentului rutier.

Pentru gestionarea situaţiei, a fost activat Planul roşu de Intervenţie, a explicat totodată maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor.

„În autobuz se aflau 21 de persoane. La faţa locului au fost mobilizate numeroase echipaje specializate în intervenţiile de urgenţe. Sunt două maşini de stingere a incendiilor, două echipaje de descarcerare, o  autospecială pentru transport victime multiple, 9 ambulanţe SMURD şi SAJ, dar şi două elicoptere SMURD”, a mai declarat Camelia Roşca.

Echipajele medicale urmează să evalueze starea victimelor, să le acorde primul-ajutor şi să le transporte spital.

Potrivit ultimelor date de la locul accidentului, Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: