Evenimentul Zilei > Actualitate > PLANTA care îți LUMINEAZĂ casa de Crăciun. LEGENDA din jurul ei a pornit din AMERICA de SUD
PLANTA care îți LUMINEAZĂ casa de Crăciun. LEGENDA din jurul ei a pornit din AMERICA de SUD

PLANTA care îți LUMINEAZĂ casa de Crăciun. LEGENDA din jurul ei a pornit din AMERICA de SUD

În perioada Sărbătorilor există o singură floare dorită de oameni. Crăciunița sau Steaua Crăciunului este simbolul acestei luni.

Vin zile pline de feerie, în care toate casele sunt primenite, şi decorate. Un simbol al acestei perioade este şi ″Steaua Crăciunului″⁣ sau ″⁣Crăciunița″⁣.

Splendida floare care îşi schimbă frunzele în roşu sângeriu se vinde în zeci de mii de exemplare. Nu o să greşiţi niciodată dacă în lipsa de inspiraţie o faceţi cadou.

Serele din Arad sunt pline în această perioadă de Crăciunițe de un roşu aprins. Numai de aici, vor pleca spre pieţele din toată ţara 25.000 de ghivece. Denumită şi Steaua Crăciunului, planta se vinde en-gros cu 10 lei.

Despre Crăciunițe se spune că erau ofrandele pe care călugării mexicani le aşezau în fata altarelor iar frunzele lor se înroşeau pentru că erau atinse de Dumnezeu. În timp, Steaua Crăciunului a ajuns peste tot în lume.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: