Evenimentul Zilei > Politica > Plângerea lui Ludovic ORBAN lovește în LINIȘTEA de la COTROCENI
Plângerea lui Ludovic ORBAN lovește în LINIȘTEA de la COTROCENI

Plângerea lui Ludovic ORBAN lovește în LINIȘTEA de la COTROCENI

Mai mulți consilieri de la Cotroceni au vrut să demisioneze joi seara de teama de a nu fi acuzați de anti-semitism, spun sursele noastre.

Inițiativa consilierilor de la Cotroceni, care încă nu s-a materializat, a venit după escaladarea conflictului dintre Președinție și Guvern pe tema mutării ambasadei din Israel la Ierusalim, pe focul căruia a pus paie plângerea penală făcută de liderul PNL Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă și al președintelui PSD și al Camerei Deputaților Liviu Dragnea.

 

Am depus o sesizare la PÎCCJ privind anumite fapte săvârșite de Viorica Dăncilă, dar și de președintele PSD, Liviu Dragnea, legat de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoștința opiniei publice a ceea ce s-a scris în memorandum. Spun din capul locului că această sesizare e depusă de mine, Ludovic Orban, ca cetățean al României. E o obligație morală. Afectează interesele României, e un lucru, grav, riscă să distrugă orice urmă de credibilitae a României, să dinmamiteze punți contrsuite în zeci de ani. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale puse pe talcioc de Dragnea și acoliții lui. Nu am putut să stau pasiv și să văd cum România e distrusă de niște pigmei care se joacă cu lopățica. Am considerat că e necesar ca cineva să cerceteze aceste fapte. E vorba despre niște fapte, dar pot să fie indicii temeinice, semne de întrebare cu privire la aceste fapte și infracțiuni. Uzurparea de funcții, difuzarea de informații secrete, refuzul de informare al președintelui. Nu pot să accept ca un clan certat cu legea, cu bunul simț, cu democrația, să dinamiteze interesele externe ale României și să facă praf imaginea țării și să pună mai presus intersele lor de clan. Sunt cel mai mare susținător al parteneriatului strategic cu SUA. Sesizarea nu are legătură cu subiectul în cauză, ci cu ceea ce au făcut Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea.”, a declarat joi Ludovic Orban, la Iași.

Parchetul General și-a declinat competența și a trimis plângerea formulată de Ludovic Orban la DIICOT. ”S-a dispus trimiterea cauzei, spre competenta solutionare, structurii de parchet competente – DIICOT”, arată Parchetul General.