Evenimentul Zilei > Actualitate > Plăcerile MACABRE ale BESTIEI JIHADISTE Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor din PARIS | GALERIE FOTO si VIDEO
Plăcerile MACABRE ale BESTIEI JIHADISTE Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor din PARIS | GALERIE FOTO si VIDEO

Plăcerile MACABRE ale BESTIEI JIHADISTE Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor din PARIS | GALERIE FOTO si VIDEO

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, în vârstă de 27 de ani, este nu doar campionul recrutărilor făcute de ISIS în Europa, ci şi unul dintre cei mai sângeroşi călăi ai temutei grupări teroriste. Se presupune, de asemenea, că el este cel care a iniţiat şi coordonat baia de sânge din Paris. Imagini care surprind faptele jihadistului belgian, de o cruzime dincolo de orice putere de imaginaţie, au fost date publicităţii recent.

Numele său este, de la începutul acestei săptămâni, asociat cu cele mai teribile atentate din istoria Franţei. Abdelhamid Abaaoud este, în prezent, unul dintre cei mai căutaţi criminali de război. Se spune că are o putere de convingere uimitoare, reuşind să îngroaşe rândurile ISIS cu mii de tineri recrutaţi numai de pe bătrânul continent. Faptele sale sunt cu atât mai cutremurătoare cu cât se spune că şi-a convins până şi propriul frate, în vârstă de 13 ani, să devină jihadist, spre disperarea tatălui lor care trăieşte în continuare în temutul cartier belgain Molenbeek. "Mi-e ruşine pentru Abdelhamid, fiul meu. Ne-a ruinat vieţile", declara Omar Abaaoud, tatăl său, într-un interviu publicat în cotidianul La Libre Belgique. "De ce, în numele lui Allah, ar vrea să ucidă belgieni nevinovaţi? Familia noastră datorează totul acestei ţări", adăuga el.

În fotografiile şi filmuleţele care circulă pe net, Abaaoud este surprins la volanul unei camionete ISIS de care sunt legate mai multe cadavre ale victimelor. “Un mic cadou pentru vacanţă…Filmează, frate”, îl îndemnă Abaaoud pe operator. Un rânjet malefic îi deformează chipul scheletic şi orbeşte cu satisfacţie despre batjocorirea celor care combat islamul. Rămăşiţele “duşmanilor islamului” sunt târâte prin praf,  în timp ce unul din complicii lui Abaaoud strigă din tot rărunchii “Allahu Akbar” . Discuţia se poartă mai ales în franceză, ceea ce poate demonstra că acoliţii teroristului sunt cel mai probabil recruţi din infamul Molenbeek. Tot de acolo provine şi Salah Abdeslam, 26 de ani,  în momentul de față suspectul nr 1 în atentatele de vineri seară din Paris şi care a reuşit să-şi piardă urma fiind în prezent căutat cu disperare de anchetatorii francezi . Datele sale au fost făcute publice în speranța că astfel va fi reperat mai ușor (foto jos).

Abdelhamid Abaaoud s-a născut în Bruxelles în districtul Molenbeek, de unde provin cel puţin doi dintre atacatorii sinugicaşi implicaţi în atentatele din Paris, dar şi numeroşi alţi suspecţi în prezent cercetaţi sau cautati de poliţie.

Abdelhamid Abaaoud se află, potrivit unor surse citate de presă, în Siria, unde luptă alături de Statul Islamic. Acesta este căutat încă dinainte de atacurile din Paris, fiind condamnat, în absenţă, la 20 de ani de închisoare alături de alţi 32 de jihadişti. Teroristul din Molenbeek a fost şeful unei celule teroriste din Verviers, organizaţia fiind distrusă de poliţia belgiană în ianuarie 2014 după un schimb de focuri în care au fost ucişi doi jihadişti.

Anchetatorii au informaţii că Abdelhamid Abaaoud s-a aflat în perioada aprilie-iunie 2014 în Raqqa, apoi în Tabka, în Deir ez Zor şi în cele din urmă în Kobani. Numele lui Abaaoud se leagă, de asemenea, de atacul dejucat, în august, într-un tren Thalys. Acest atac a avut loc la bordul unui TGV pe ruta Amsterdam-Paris, via Bruxelles. Ayoub El-Khazzani, un suspect de terorism, a deschis focul bordul la trenului, după care a fost imobilizat de pasageri.

Potrivit lui Alain Chouet, un fost şef al Serviciului pentru Informaţii şi Securitate din cadrul DGSE, implicarea lui Abaaoud în calitate de comanditar al atentatelor de la Paris constituie o ipoteză "credibilă, dar asta nu nu înseamnă că şi adevărată".