Evenimentul Zilei > Actualitate > PITON dependent de METAMFETAMINĂ
PITON dependent de METAMFETAMINĂ

PITON dependent de METAMFETAMINĂ

Un piton a fost băgat într-un program de reabilitare după ce s-a constatat că este dependent de metamfetamină, deoarece a trăit într-un astfel de laborator.

Un piton de doi metri a fost confiscat de poliţie în timpul unui raid asupra unui laborator de metamfetamină. Animalul a fost observat de poliţişti în momentul în care acesta a sărit să îi muşte.

De asemenea, animalul a fost agresiv şi cu cei de la departamentul pentru animale, care încercau să îl ia ducă în siguranţă.

Experţii în “viaţă sălbatică” au ajuns la concluzia că trăind pentru atât de mult timp într-un astfel de laborator, şarpele a inhalat particule de metamfetamină, devenind astfel dependent.

La fel ca şi în cazul oamenilor, şarpele a fost dus la dezintoxicare şi plasat într-un centru pentru recuperare, în Windsor, în sudul Sydney.

Cel care se ocupă cu şerpii, Ian Mitchell, a declarat că “şarpele era foarte nervos, foarte atent la tot cee ace se întâmplă, pregătit să atace în orice secundă”.

“În mod normal acest tip de şarpe este foarte leneş, nu este otrăvitor, doar stă neminscat pe undeva, dar acesta era foarte agresiv”, a mai adăugat el.

Conform specialiştilor, şerpii sunt animalele preferate pentru traficanţii de droguri, deoarece aceştia le folosesc recipientele pentru a depozita drogurile sau armele.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.