Evenimentul Zilei > Actualitate > Un PITIC în PIELEA GOALĂ, motiv de RĂZBOI între primarul din Târgoviște și un URIAȘ CONCERN de fast-food
Un PITIC în PIELEA GOALĂ, motiv de RĂZBOI între primarul din Târgoviște și un URIAȘ CONCERN de fast-food

Un PITIC în PIELEA GOALĂ, motiv de RĂZBOI între primarul din Târgoviște și un URIAȘ CONCERN de fast-food

De când am auzit știrea asta râd fără pauză: primarul din Târgoviște, pesedistul Cristian Daniel Stan, a trimis o scrisoare deschisă conducerii KFC.

Motivul supărării edilului urbei Chindiei este că o agenție de publicitate a filmat un videoclip chiar pe Turnul Chindiei, simbolul Târgoviștei. În reclamă, un pitic în fundul gol sare într-o găleată cu aripioare crocante.

Oricât de inedită pare fiecare nouă zi în România, întotdeauna ziua următoare va aduce o știre și mai și.

Videoclipul, prost, după părerea mea, este aici:

Primarul a postat joi pe pagina sa de Facebook următoarea scrisoare deschisă:

„Scrisoare deschisă adresată KFC (Kentucky Fried Chicken)

Vă adresez aceste cuvinte în calitate de primar al municipiului Târgoviște, născut și crescut în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești.

Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgoviște, în cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească, langă Turnul Chindiei. Consider că filmarea și expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale orașului, punct de referință pentru comunitate, iubit și respectat de târgovișteni, de români și nu numai. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator și revoltător, iar comunitatea noastră a reacționat în consecință, dezaprobând masiv inițiativa.

Nu știu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenții din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Orașul nostru trăiește și respiră cultură și istorie prin toate așezămintele și monumentele sale. A fost Capitala Țării Românești pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentați înainte să produceți un clip atât de controversat.

Acest mesaj este unul de indignare față de modul neprofesionist în care ați tratat municipiul Târgoviște. Consider că este imperios necesar să opriți difuzarea spotului care prejudiciază imaginea orașului nostru și să reconsiderați modul în care vă raportați la această comunitate și la valorile sale pe viitor.

Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre.

Daniel – Cristian Stan
Primarul municipiului Târgoviște”