Evenimentul Zilei > Actualitate > MISTERUL PIRAMIDELOR EGIPTENE. S-au decriptat SECRETELE? TEORIILE CARE schimbă TOTUL despre modul în care au fost construite – Foto în text!
MISTERUL PIRAMIDELOR EGIPTENE. S-au decriptat SECRETELE? TEORIILE CARE schimbă TOTUL despre modul în care au fost construite – Foto în text!

MISTERUL PIRAMIDELOR EGIPTENE. S-au decriptat SECRETELE? TEORIILE CARE schimbă TOTUL despre modul în care au fost construite – Foto în text!

Cum au fost construite piramidele din Egipt? Când și de ce au fost construite? Câte sunt și cine le-a făcut? Întrebări, dileme, mister și controverse. De-a lungul timpul au ieșit la iveală- unele sub forma unor mituri, altele bine argumentate științific- detalii incredibilele despre piramidele egiptene. Fascinaţia pe care o exercită de mii de ani piramidele asupra oamenilor poate fi explicată nu doar prin dimenisiunile lor impresionante şi tehnica impecabilă a realizării, dar şi prin misterul care le înconjoară. Cu toate acestea, întrebările și dilemele din jurul acestor piramide au rămas încă învăluite în mist

Se estimează că au supraviețuit vremii 138 de piramide, inclusiv faimoasa piramidă din Giza de lângă Cairo. Aceasta măsoară în jur de 135 metri și este singura construcţie care mai există din „Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice” descrise de Antipater din Sidon într-un poem în jurul anului 140 î.e.n.

Observate şi cercetate de mii de ani, mai ales în ultima perioadă, secretele piramidelor ar fi trebuit decriptate poate de multă vreme, însă în ciuda a ceea ce s-a scris/publicat/analizat nici acum specialiştii nu s-au pus de comun acord asupra unor detalii esenţiale privind aceste monumente.

MISTERUL piramidelor egiptene. O nouă teorie ar putea oferi cheia enigmei

Există diferite ipoteze privind modul în care au fost construite. De fiecare dată, rămân câteva dileme și întrebări. Mulți s-au întrebat cum de a fost posibilă ridicarea unor asemenea constructii de către egipteni acum 4000 de ani, când tehnologia nu era absolut deloc dezvoltată, astfel încât să-i ajute pe oameni să finalizeze aceste lucrări extrem de grele și complicate.

În timp ce multe teorii conspiraționiste sugerează faptul ca piramidele au fost construite de extratereștrii, oamenii se știința și arheologii nu sunt convinși de acest fapt, potrivit thesun.co.uk. Ei cred că muncitorii s-au folosit  de scripeți pentru a trage blocurile de piatra, folosind apoi un sistem de ridicare pentru a le aseza în vârful piramidei.

Când au fost construite piramidele egiptene?

Ei bine, cele mai vechi piramide cunoscute din Egipt se găsesc în Saqqara, la nord-vest de Memphis. Printre acestea, Piramida de la Djoser, finalizată în 2611 î.Hr., după 19 ani de lucrări. Este o piramidă în trepte, construită chiar deasupra orașului Memphis, care a fost proiectată de primul arhitect din istoria omenirii, Imhotep.

Piramida de la Saqqara este o dovadă a ingeniozității arhitectului, pentru că mai multe uși cioplite în piatră masivă sunt implementate clădirii. În mod surprinzător aceste uși par întredeschise, dar nu lasă nicio șansă muritorilor să pătrundă prin ele.

Construcția inițială a fost alungită și înălțată succesiv, proces care a necesitat aducerea a peste 200.000 de tone de piatră, până când Imhotep s-a declarat mulțumit. Ridicând mastabe din ce în ce mai mici, una peste alta, s-a ajuns la forma prezentă, cu șase niveluri, și o înălțime de 60 m. Structura propriu-zisă a fost ulterior acoperită cu calcar, piatră care, după cât se pare, a fost utilizată pentru prima oară la construcția de piramide chiar la Saqqara.

Blocurile erau așezate cu grijă, astfel încât să redea efectul vizual al treptelor și chiar să corecteze eventualele defecte. În opinia arheologilor, construcția în trepte nu e întâmplătoare, dorința arhitectului fiind de fapt aceea de a realiza o scară pe care sufletul faraonului să poată urca la cer, potrivit www.efemeride.ro.

Piramida în trepte are un design revoluționar pentru vremea respectivă. Inițial a fost construită o singură clădire pătrată de 8 metri înălţime, care adăpostea mai multe camere legate de un labirint. Arhitectului i-a venit ideea ca peste această construcție să mai înalțe o alta mai mică și deasupra ei o alta. și tot așa până în vârf. Rezultatul a fost unul uimitor, pentru că astfel s-a născut prima piramidă etajată din istoria omenirii.

Cine a făcut piramidele egiptene?

Potrivit unor informații, piramidele ar fi trebuit contruite  construite de arhitecți și ingineri de rang înalt care să dea o formă unică acestor construcții. Cu toate acestea, spun cei care au cercetat acest subiect, lucrările de construcție ar fi fost lăsate  pe mâna unor muncitori necalificați care ar fi muncit în schimbul unor alimente și pentru un salariu.

De ce au fost construite piramidele egiptene? Majoritatea piramidelor au fost construite ca morminte pentru faraonii care au condus Egiptul antic. Deși s-a vorbit mult despre aceste contrucții sofisticate și pline de mister, istoricii nu s-au pus încă de acord cu multe dintre detaliile contrucției acestora.

Așadar, misterul rămâne…

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.