Editura Evenimentul si Capital

Pionii principali din Gruparea Firea, autoarea Mineriadei de la Colentina (II). Dr. Sorin Țiplica și nevasta, clanul care face legea la Dermatologie cu mâna lui Silvi Ifrim | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Prof.dr. Sorin Țiplica FOTO: AGERPRES
Autor: | | 6 Comentarii | 10664 Vizualizari

În ianuarie anul acesta, fostul manager al Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, era demis sub un pretext ridicol. Imediat, primarul general Gabriela Firea o înscăuna „interimar” pe Silvi Ifrim, fostă angajată a spitalului, care plecase din Colentina cu un an înainte, exact în momentul când era anchetată pentru grave nereguli, fapt demonstrat deja de EVZ. Gabriela Firea o numea la „recomandarea unor medici din spital”. Doar că aceștia, prof.dr. Dan Gheorghe, prof.dr. Sorin Țiplica și conf.dr. Bogdan Mateescu, au multe ilegalități de ascuns, după cum o arată documentele aflate în posesia noastră. Subliniem, și de această dată, că ținem dosarul la dispoziția autorităților competente: Primăria Capitalei, ASSMB, Ministerul Sănătății, Parchet, Procuratură, Agenția Națională de Integritate, DSP București, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și CAS București, dar și UMF Carol Davila

Demiterea lui Bogdan Andreescu s-a făcut la 9 ianuarie 2017, cu trei luni înainte ca acestuia să-i expire contractul de manager. El anunțase deja, foarte clar, că nu avea de gând să participle, în martie, la un nou concurs pentru acest post. Și atunci, de ce s-au precipitat lucrurile? Simplu. Pentru că un grup de medici, foarte apropiați primarului Gabriela Firea, și care au mari interese legate de Spitalul Colentina, nu mai puteau aștepta. Pentru ei, numirea lui Silvi Ifrim era vitală.


FOTO: Conf.dr. Carmen SălăvăstruInteresele clanului de la Dermatologie II

Al doilea pe lista de „susținători” ai lui Silvi Ifrim este prof.dr. Sorin Țiplica, șeful Secției Dermatologie II din Colentina, care vine la pachet cu nevasta sa, conf.dr. Carmen Sălăvăstru, tot dermatolog. Ca o paranteză, Dermatologia II, exact secția unde, în urmă cu două săptămâni, Silvi Ifrim a înghesuit paturi unul peste altul, pe holuri, și unde încă vrea ca medicii să lucreze câte doi în același cabinet, în totală contradicție cu ghidurile medicale în vigoare și încălcând dreptul pacienților la intimitate și confidențialitatea diagnosticului.


FOTO: Managerul interimar Silvi Ifrim FOTO: AGERPRESRevenind, prof.dr. Țiplica, șeful Clinicii Dermatologie II, are de ascuns ilegalități pe care fostul manager și Consiliul de Administrație erau la distanță de câteva zile să le tranșeze.

Mumă pentru nevastă, ciumă pentru colegi

  • În primul rând, din 2009, prof.dr. Sorin Țiplica și dr. Carmen Sălăvăstru, fiind soț și soție, se aflau în conflict de interese, conform reglementărilor Codului Penal (FACSIMIL 1). Ca să iasă din această situație, păstrându-și funcțiile și beneficiile, la începutul anului 2015, cu sprijinul conducerii UMF, Sorin Țiplica a determinat reînființarea unui „Compartimentului de Dermato-Pediatrie” pentru soția sa. Inițial Ministerul Sănătății s-a opus, pentru că la această secție se renunțase de câțiva ani, întrucât era neperformantă și nu existau în Colentina servicii de ATI sau de alte discipline, specializate pe pediatrie, care să susțină activitatea ei. Din capul locului, compartimentul doctoriței Sălăvăstru a fost ilegal, întrucât Autorizația de funcționare a Colentinei, dată de Ministerul Sănătății, și publicată deja de EVZ, arată clar că spitalul rămăsese doar de adulți, nu și de copii!

Copil internat în salon cu adulții

De aici începe, practic, războiului de la Dermatologie II. La jumătatea lui martie 2015, la o ședință a secției, Țiplica își informează subordonații de promovarea nevestii și de nou înființatul ei compartiment. Dermatologii din secția sa, toți, fac atunci primul memoriu către conducerea Spitalului Colentina (nr. înregistrare 2423/18/03/2015), în care se arată: „Am înțeles de la dl profesor și de la soție că acest departament va funcționa cu paturi care vor fi smulse Clinicii II Dermatologie. (…) Nu înțelegem de ce noul departament trebuie să funcționeze în condiții care trebuie să prejudicieze activitatea medicală a secției de adulți. (…) Caz concret: dna.dr. Sălăvăstru are, în acest moment, un pacient de sex masculin internat în salonul de femei, paciente care necesită tratamente în intimitate”. Or, își poate imagina oricine situația de maxim pericol în care se poate afla un copil internat în proximitatea unui bolnav adult cu infecții grave ale pielii, sau cu boli venerice.Nu și-a lăsat colegii să semneze în condică

Drept urmare, cuplul Țiplica- Sălăvăstru începe șicanele. Cum? O arată, spre exemplu, un alt memoriu, adresat de medici Conducerii (FACSIMIL2), în care dermatologii notează că nu au putut semna condica de prezență timp de o lună, pentru că Sorin Țiplica a ținut-o încuiată. În paralel, însă, Țiplica trimitea și conducerii Spitalului o informare, în care se plângea că medicii din Secția sa nu respectă programul de lucru, fluturând niște „tabele de prezență” goale, în fapt foi volante compuse de el. Culmea e că Țiplica a uitat săși treacă nevasta „prezentă” în foile în cauză. Imediat, conducerea analizează informarea lui Țiplică și-i trimite răspuns (FACSIMIL3) arătându-i că „foile” lui nu înseamnă nimic și că e de datoria sa, ca șef de secție, să asigure buna funcționare a Clinicii Dermatologie II. „(…) Vă reamintim că este obligatoriu de utilizat formularul unic de „Condică de prezență” al spitalului, care trebuie lăsat la un loc accesibil tuturor salariaților”, se arată în răspunsul oficial transmis lui Sorin Țiplica.Funcția de șef a lui Sălăvăstru nu există!

Curs VALUTAR, 20 martie. Surpriza de PROPORTII! Cat a ajuns sa coste 1 EURO azi

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Medicul de gardă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI