PILOȚII ruși care participă la misiuni în Siria vor fi imposibil de UCIS | GALERIE FOTO

PILOȚII ruși care participă la misiuni în Siria vor fi imposibil de UCIS | GALERIE FOTO

Rusia a decis să-și înarmeze până-n dinți piloții care participă la misiuni în Siria. În cazul în care avioanele vor fi lovite și ei înșiși vor deveni ținte, piloții ruși se vor apăra la sol, după catapultare, cu pistoale și arme automate.

Decizia de înarmare a piloților vine după ce în urmă cu doar câteva zile, Rusia a deplasat aproape de granița Siriei cu Turcia temutul sistem antiaerian S-400, capabil să lovească ținte aflate pe o rază de 400 de kilometri.

Armata turcă a doborât, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24, la frontiera dintre Siria şi Turcia. Ankara susţine că avionul militar rus intrase câteva secunde în spaţiul aerian turc, deşi nu există dovezi în acest sens. Moscova a explicat că avionul nu a intrat deloc în spaţiul aerian turc, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că incidentul va avea "consecinţe grave". Cei doi piloţi ai avionului s-au catapultat. Lt.col. Oleg Peșkov a  fost  împuşcat mortal de insurgenţi sirieni de etnie turcă, iar celălalt, Constantin Murakhtin, a fost salvat într-o operaţiune specială ruso-siriană.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, luni seară la Paris, că Ankara a doborât avionul rusesc pentru că a dorit să protejeze petrolul pe care ISIS îl furnizează Turciei.  ”Avem toate motivele să credem că deicizia de a lovi avionul nostru a fost dictată din dorința de a proteja rutele pe care ISIS livrează petrol către Turcia”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei conferințe de presă origanizate cu ocazia Conferinţei ONU pe tema climei de la Paris.

Ne puteți urmări și pe Google News