Evenimentul Zilei > Actualitate > Pfizer susține că vaccinul său împotriva Covid-19 este sigur pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Generează un răspuns imun puternic
Pfizer susține că vaccinul său împotriva Covid-19 este sigur pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Generează un răspuns imun puternic

Pfizer susține că vaccinul său împotriva Covid-19 este sigur pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Generează un răspuns imun puternic

Vaccinul Pfizer este sigur și pare să genereze un răspuns imun robust în rândul copiilor.

Acestea sunt concluziile studiului clinic pe copii cu vârste între 5 și 11 ani, au anunțat producătorii de medicamente Pfizer și BioNTech.

Copiii au primit două doze de 10 micrograme la interval de trei săptămâni

Companiile au testat o schemă cu două doze de 10 micrograme – aproximativ o treime din doza utilizată pentru adolescenți și adulți – administrată la trei săptămâni.
Ei intenționează să transmită datele FDA și altor autorități de reglementare în domeniul sănătății „cât mai curând posibil”.
Mai mult, producătorii susțin că vaccinurile au fost bine tolerate, iar efectele secundare au fost comparabile cu cele observate în studiuș clinic pe tineri cu vârste între 16 și 25 de ani.

Efectele secundare frecvente pentru adolescenți și adulți includ oboseală, cefalee, dureri musculare, frisoane, febră și greață, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

Studiul clinic pe copii, care au inclus peste 2.200 de subiecți, vor fi transmise Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA și altor autorități de reglementare a sănătății „cât mai curând posibil”, au anunțat companiile Pfizer și BioNTech.

„Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin la această populație mai tânără, sub rezerva autorizației de reglementare, mai ales că urmărim răspândirea variantei Delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a declarat Albert Bourla, CEO al Pfizer. .

Tulpina delta a dus la o creștere a spitalizărilor din SUA, inclusiv în rândul copiilor mici care nu sunt eligibili în prezent să primească vaccinul

Primele date din studiile clinice pentru copiii între 6 luni și 5 ani, la sfârșitul lunii octombrie

Food and Drug Administration (FDA) este de așteptat să dea o decizie în această săptămână cu privire la grupurile care sunt eligibile pentru a obține a treia doză. Un comitet consultativ al FDA a recomandat vineri în unanimitate vaccinl de rapel Pfizer persoanelor în vârstă de peste 65 de ani și americanilor cu boli grave.

Pfizer ar putea transmite FDA date despre studiile pe copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani până la sfârșitul acestei luni.

În plus, Pfizer se așteaptă să lanseze date din studiile clinice cu privire la cât de bine funcționează vaccinul Covid la copiii cu vârste cuprinsă între 6 luni și 5 ani la sfârșitul lunii octombrie, a spus el.

Comunicatul de luni nu a menționat dacă vreunul dintre copiii din studiu a avut miocardită, o afecțiune cardiacă rară observată la un număr mic de adolescenți și adulți tineri, scrie site-ul CNBC.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: