Evenimentul Zilei > International > Decizie radicală. Pfizer îi dă afară pe angajații care nu vor să se vaccineze. Doar două excepții sunt acceptate
Decizie radicală. Pfizer îi dă afară pe angajații care nu vor să se vaccineze. Doar două excepții sunt acceptate

Decizie radicală. Pfizer îi dă afară pe angajații care nu vor să se vaccineze. Doar două excepții sunt acceptate

Oficialii de la Pfizer vor ca angajații din SUA să se vaccineze, iar în caz contrat refuzul ar duce la concediere. Exisă și persoane scutite de obligație.

Reprezentanții companiei Pfizer au anunțat că au de gând să-i concedieze pe angajații din Statele Unite ale Americii (SUA), care nu vor să se vaccineze. Entitatea farmaceutică a cerut tuturor angajaţilor şi subcontractanţilor săi de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii să se vaccineze cu schema completă împotriva COVID-19 până în 15 noiembrie, potrivit unei note interne ce datează din 21 septembrie anul curent.

Cine sunt angajați de la Pfizer, scutiți de vaccinare

Nu intră în această discuție angajați care nu vor să se vaccineze din motive religioase sau persoanele care nu se pot imuniza din motive medicale. Angajaţii care nu se vor conforma cerinţei şi care nu dispun de scutire riscă să fie daţi afară, conform notei semnate de Nicole Shaffer, director principal pentru programele privind sănătatea şi siguranţa la locul de muncă în cadrul Pfizer.

Vaccinul Pfizer este unul dintre cele două vaccinuri COVID (celălalt fiind jabul lui Moderna) care utilizează tehnologia ARN mesager (ARNm). Acesta învață celulele cum să producă o proteină care declanșează un răspuns imun. Ndungane-Tlakula a explicat:

„Vaccinul BNT162 mARN funcționează prin transmiterea instrucțiunilor genetice către celule care produc antigene proteice spike specifice virusului. Antigenele vor fi apoi recunoscute de sistemul imunitar al individului vaccinat, generând un răspuns anticorp pentru a inactiva (neutraliza) SARS-CoV -2.

„Am combinat capabilitățile noastre de dezvoltare”

Deși protecția parțială împotriva vaccinului pare să înceapă încă de la 12 zile după prima doză, sunt necesare două doze de vaccin pentru a oferi protecția maximă – o eficacitate a vaccinului de 95% – observată în studiul de fază 3”, explica Dr. Bha Ndungane-Tlakula, director medical la Pfizer Africa de Sud.

„Știam încă de la început că un vaccin sigur și eficient va fi esențial pentru a pune capăt pandemiei. Așadar, am combinat capabilitățile noastre de dezvoltare, producție și distribuție a vaccinurilor cu expertiza BioNTech în tehnologii inovatoare de ARNm. Așa am reușit să dezvoltăm, să fabricăm și să distribuim rapid cantități mari. de vaccin Covid-19 de înaltă calitate”, mai spunea, în vară, reprezentantul Pfizer.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: