Evenimentul Zilei > Actualitate > Pfizer anunță a treia doză de vaccin! Acum este oficial. Cifra se ridică la 95%
Pfizer anunță a treia doză de vaccin! Acum este oficial. Cifra se ridică la 95%

Pfizer anunță a treia doză de vaccin! Acum este oficial. Cifra se ridică la 95%

Pfizer urmează să scoată a treia doză de vaccin. Etapa trei are foarte multe beneficii asupra sănătății, restabilește protecția împotriva infecției la 95%, conform studiilor făcute în Israel.

După foarte multe zvonuri și discuții despre un alt vaccin o dată la 6 luni, Pfizer anunță că urmează să fie gata a treia doză de vaccin.

Doza 3 de vaccin este gata săptămână viitoare

Noua tulpină DELTA este din ce în ce mai puternică, iar cazurile cresc de la o zi la alta. Specialiștii sfătuiesc populația se vaccineze cât mai repede, iar România a făcut campanii de vaccinare cât se poate de unice și atractive.

FDA a publicat datele pe măsură ce se confruntă cu presiuni din partea administrației Biden pentru a autoriza doze de rapel pentru cetățeni încă de săptămâna viitoare.

Resonsabilii Pfizer „solicită acordarea unei doze de rapel din „vaccinul Pfizer” administrat intramuscular la aproximativ 6 luni după doza 2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani”.

Doza 3 de vaccinare a fost studiată și este o soluție foarte sigură

Compania Pfizer a declarat a făcut un studiu pe aproximativ 300 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani. O treime dintre participanți erau supraponderali, iar o treime erau obezi, conform documentelor.

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”, a spus Valeriu Gheorghiță.

vaccinare

Israel, Germania şi Franţa, au acceptat a treia doză pentru bătrâni şi pentru persoanele cu un sistem imunitar slab. În Uniunea Europeană, Ungaria este singura ţară care a început deja să administreze a treia doză de vaccin oricui doreşte și a făcut vaccinul cu 6 luni în urmă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: