Pfizer a oprit totul. Ce se întâmplă acum? Toți vaccinații trebuie să știe asta cât mai repede

Pfizer a oprit totul. Ce se întâmplă acum? Toți vaccinații trebuie să știe asta cât mai repede sursă: arhivă

Producătorul de medicamente Pfizer a transmis, vineri, 5 noiembrie, că oprește studiile privind pilula anti-COVID-19 înainte de termen întrucât lucrările au arătat un succes foarte mare în ceea ce privește prevenirea spitalizării sau a morții din cauza virusului SARS-COV-2.

Pastila antivirală, combinată cu o doză mică de ritonavir, medicament împotriva HIV, poate reduce spitalizările sau decesele cauzate de COVID-19 cu până la 89% în rândul pacienților cu risc ridicat, a declarat Pfizer, vineri. Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a spus despre medicamentul anti-COVID-19 că poate „schimba regulile jocului”.

Pastila Pfizer poate elimina 9 din 10 spitalizări

„Aceste date sugerează că antiviralul nostru oral, dacă va fi aprobat de autoritățile de reglementare, are potențialul de a salva viețile pacienților, de a reduce gravitatea simptomelor COVID-19 și de a elimina până la nouă din zece spitalizări”, a declarat Albert Bourla.

Pfizer a precizat datele anterioare într-un comunicat de presă; nu a publicat, însă, datele complete ale studiului clinic. Dr. John Sanders, șeful secției de Boli Infecțioase de la Atrium Health Wake Forest Baptist din Carolina de Nord, a declarat că va fi important ca experții externi să cerceteze și să analizeze cu atenție rezultatele. Cu toate acestea, Sanders a calificat informațiile preliminare drept „remarcabile”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicamentul anti-COVID-19 reduce cu 89% riscul de deces 

„Disponibilitatea unui antiviral oral care poate reduce cu 89% riscul de spitalizare și deces la pacienții cu risc ridicat va avea un impact major asupra modului în care tratăm COVID-19”, a transmis șeful secției de Boli Infecțioase John Sanders.

Pfizer a declarat că intenționează să ceară FDA să autorizeze pilula anti-COVID-19 „cât mai curând posibil”. Dacă în cele din urmă va fi autorizată, aceasta ar fi probabil a doua pastilă antivirală utilizată în SUA care ar putea fi administrată pacienților infectați acasă.

Molnupiravir a fost autorizat în Marea Britanie 

Anunțul Pfizer vine la o zi după ce Marea Britanie a autorizat administrarea unui medicament antiviral dezvoltat de Ridgeback Biotherapeutics și Merck. Pastila, Molnupiravir, va fi comercializată sub numele de Lagevrio în Marea Britanie și va fi prescrisă persoanelor care prezintă cazuri ușoare sau moderate de COVID-19, precum și celor care prezintă cel puțin un factor de risc.

În luna octombrie, Merck a solicitat FDA să autorizeze Molnupiravirul. Compania a raportat anterior că pilula a redus la 50% spitalizările și decesele cauzate de COVID-19 în rândul persoanelor aflate în primele stadii ale bolii.

Consilierii FDA urmează să se reunească pe data de 30 noiembrie pentru a discuta despre autorizarea de urgență a pilulei Merck, potrivit NBCNews.