Evenimentul Zilei > Politica > Petre Daea a rămas fără bani în fieful baronului. S-a împrumutat să-și cumpere șosete de lână
Petre Daea a rămas fără bani în fieful baronului. S-a împrumutat să-și cumpere șosete de lână

Petre Daea a rămas fără bani în fieful baronului. S-a împrumutat să-și cumpere șosete de lână

Ministrul Agriculturii Petre Daea s-a dus, sâmbătă, la târgul “Fabricat în Vrancea”, eveniment în cadrul Festivalului Viei și Vinului Bachus 2019, deschis la Muzeul Satului Vrâncean. El a fost însoțit de prefectul Ticu Constantinescu, Marian Oprișan și de ambasadorul Rusiei la București.

Daea a făcut o mulțime de cumpărături: brânză, miere, pâine, măști tradiționale din lemn.

Când să-și cumpere șosete de lână, a rămas fără bani. Expozanta, o țărancă îmbrăcată în haine tradiționale, a vrut să i le ofere, dar ministrul nu le-a acceptat. S-a împrumutat cu 20 de lei de la prefect. Se pare că îi mai ceruse acestuia bani, pentru că l-a întrebat cât îi datorează până acum. În glumă, Ticu Constantinescu i-a răspuns că i-a dat o mie de lei.

Apoi, ministrul s-a dus la un producător de vin, dar numai a mirosit vinul din paharul pe care acesta i l-a oferit și s-a declarat foarte încântat. „Nu-i copil vitreg, e copil bun. Excepțional! Excepțional!”, a spus șeful de la Agricultură făcând referire la faptul că vinul era curat. Dacă Daea nu a băut, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a băut paharul până aproape la fund.

O producătoare de brânzeturi, soție de primar, l-a prins pe ministru și l-a luat la rost în legătură cu legislația, care nu-i permite să primească niște fonduri din cauza poziției soțului care are vacile pe numele lui.
Petre Daea s-a plimbat prin tot târgul și a vorbit cu mai mulți producători.
Foto și film vrancea24.ro