Evenimentul Zilei > Social > ÎNFRICOȘĂTOR. Au fost descoperite însemnele INTRĂRII ÎN IAD într-o peșteră din Marea Britanie. FOTO
ÎNFRICOȘĂTOR. Au fost descoperite însemnele INTRĂRII ÎN IAD într-o peșteră din Marea Britanie. FOTO

ÎNFRICOȘĂTOR. Au fost descoperite însemnele INTRĂRII ÎN IAD într-o peșteră din Marea Britanie. FOTO

Într-o peșeră din Marea Britanie, aflată la granița dintre Nottinghamshire şi Derbyshire, au fost descoperite sunt de inscripții oculte. Se presupune că acestea au fost făcute de vrăjitoarele din secolele XVII – XVIII. Cercetătorii mai spun că inscripțiile reprezintă avertisment la „intrarea în Iad” și că sunt făcute pentru a alunga spiritele malefice, care vin din lumea de apoi conform BBC.

Peştera unde au fost descoperite se află în Nottinghamshire . Cercetătorii susțin că acestea au fost făcute între secolele XVII – XVIII. Aceștia au mai spus că s-ar putea să fie cea mai mare „colecţie” de acest fel, găsită vreodată în Marea Britanie, conform mediafax.ro

 Inscripţiile „apotropaice”, care au putere magică, sunt făcute la intrarea în peşteră pentru a alunga „spiritele rele” care vin din „lumea de-apoi”.

Iniţial, cercetătorii au crezut că semnele sunt graffiti, dar acum au fost reclasificate.

Descoperirea a fost făcută de voluntari ai organizaţiei caritabile Subterranea Britannica. Hayley Clark şi Ed Waters au o pasiune pentru spaţiul subteran, în special explorarea peşterilor. Alison Fearn, doctorand în semne protejate la Universitatea din Leicester, spune că „această colecţie este extrem de importantă pentru cercetarea de inscripţii”. „Sunt sigură că este cel mai mare număr de exemple găsit în Regatul Unit”, continuă Fearn.

Inscripțiile de acest fel se găsesc de obicei în biserici şi locuințe medievale, în special la geamuri, şeminee şi intrări principale.

John Charlesworth, liderul grupului care a făcut descoperirea, spune despre aceste semne că „se ascundeau sub ochii tuturor”.

„Acest moment semnificativ va rămâne în amintirea mea pentru totdeauna”, adaugă Charlesworth.

Sursa foto: itv.com

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: