Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste jumătate de milion de români s-au înscris la Loteria de Vaccinare. Prima extragere, duminică, la TVR
Peste jumătate de milion de români s-au înscris la Loteria de Vaccinare. Prima extragere, duminică, la TVR

Peste jumătate de milion de români s-au înscris la Loteria de Vaccinare. Prima extragere, duminică, la TVR

Loteria de Vaccinare va fi difuzată în direct pe TVR 1, la ora 20:50. Peste 518.186 persoane vaccinate cu doza completă s-au înscris pentru prima extragere.

„Duminică, 3 octombrie va avea loc prima extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare. La aceasta extragere participa numerele de ordine din intervalul 1 – 518.186, corespunzătoare participanţilor care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 1 octombrie, la orele 12:00”, a transmis, vineri, Loteria Română.

518.186 persoane înscrise speră fie câștigătorii ineditei tombole. Postul de televiziune TVR 1 urmează anunțe în direct cine o fie persoanele care se vor bucura de reușită.

Cât valorează premiul cel mare?

La prima extragere săptămânală se vor acorda 80 de premii a cate 10.000 de lei, dar cea mai neașteptată surpriză este premiul cel mare în valoare de 100.000 de lei. Se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, în urma a 19 extrageri.

certificat verde

Cine poate participa la loterie?

Persoanele care pot participa la tombolă trebuie aibă certificat verde și fie vaccinate cu ambele doze. Înscrierile au început de joi de la ora 12:00.

Se consideră schemă completă efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson. Dacă aveți deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă (1/1, 2/2), înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului (Secțiunea „Listă certificate”). Rezultatele extragerilor vor fi afișate pe site-ul Loteriei Romane www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerului Sănătății.

Cum te poți înscrie și ce pasi trebuie urmezi

Înscrierea se face pe bază de CNP și se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro. După ce persoana intra în posesia certificatului de vaccinare trebuie urmeze pașii:

  • Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.
  • Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.
  • Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

După parcurgerea celor trei pași, veți primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare. Serviciul de Telecomunicații Speciale va publica în fiecare zi de vineri, ora 12:00, pe site-ul certificat-covid.gov.ro, ultimul număr alocat, în vederea organizării extragerilor de către Loteria Română.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.