Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 550 de militari vor participa la parada militară de la Alba Iulia. Motivul pentru care s-a renunțat la un vechi obicei
Peste 550 de militari vor participa la parada militară de la Alba Iulia. Motivul pentru care s-a renunțat la un vechi obicei

Peste 550 de militari vor participa la parada militară de la Alba Iulia. Motivul pentru care s-a renunțat la un vechi obicei

Aproximativ 550 de militari participă, astăzi, 1 decembrie, la parada militară de la Alba Iulia. Festivitatea nu se va mai încheia cu tradiționalul foc de artificii.

Aproximativ 550 de militari, constituiţi în nouă detaşamente de defilare pe jos, cărora li se vor alătura nouă detaşamente de defilare cu mijloace terestre, de la vehicule de luptă Humvee ale forţelor pentru operaţii speciale până la transportoare Piranha, vor participa miercuri la parada de la Alba Iulia, prilejuită de Ziua Naţională a României.

La Alba Iulia vor avea loc o serie de manifestări la care vor participa militari şi mijloace tehnice terestre şi aeriene aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, conform Agerpres.

Peste 550 de militari la parada de la Alba Iulia, va fi prezentată și tehnică militară

Începând cu ora 15,00 se va desfăşura o ceremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Unirii, după care, în continuare, va avea loc parada militară cu trupe şi tehnică de luptă în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918.

La paradă vor participa nouă detaşamente de defilare pe jos (aproximativ 550 de militari aparţinând Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Forţelor pentru Operaţii Speciale, Batalionului 136 Geniu „Apulum”/ Brigada 10 „Dunărea de Jos”, Batalionului 26 Cercetare Supraveghere „Avram Iancu”/ Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba), nouă detaşamente de defilare cu mijloace terestre (vehicule de luptă HUMVEE ale forţelor pentru operaţii speciale, complexe de artilerie antiaeriană şi terestră GEPARD şi HIMARS, transportoare PIRANHA III şi PIRANHA V, autospeciale de intervenţie ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională) şi aeronave militare ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” (elicoptere IAR 330 SOCAT şi avioane MiG 21 LanceR).

S-a renunțat la tradiționalul foc de artificii

Toate activităţile vor fi organizate şi se vor desfăşura cu respectarea măsurilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, avându-se în vedere numărul de persoane permis de cadrul legal şi de Hotărârea de Guvern nr. 1183 din 8 noiembrie 2021. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării evenimentelor, precizează Biroul informare şi relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Pe de altă parte, reprezentanţii administraţiei locale au anunţat că pentru al doilea an consecutiv, ţinând cont de contextul sanitar, s-a renunţat la masa populară.

De asemenea, din motive ecologice, s-a renunţat la tradiţionalul foc de artificii, care va fi înlocuit de un spectacol cu drone. Vor fi 100 de drone, cu un spectacol de 10 minute care va cuprinde animaţii care fac referire la România.

Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, a spus că, în actualul context epidemiologic, evenimentele au fost gândite în aşa fel încât să fie cât mai dispersate în toată Cetatea, pentru a nu genera aglomerări.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: