Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 10.000 de mașini Dacia au fost rechemate în service. Mare atenție dacă aveți acest tip de mașină, riscul este mare
Peste 10.000 de mașini Dacia au fost rechemate în service. Mare atenție dacă aveți acest tip de mașină, riscul este mare

Peste 10.000 de mașini Dacia au fost rechemate în service. Mare atenție dacă aveți acest tip de mașină, riscul este mare

Probleme la Dacia Sandero. Uzinele din Mioveni au rechemat în service nu mai puțin de 10.000 de unități. Problema este una la motor și riscul este unul mare, mai ales că poate izbucni oricând un incendiu.

Astfel, autoturismele Sandero, foarte bine vândute în Europa, au din nou probleme, la mai puțin de un an de la lansare, fiind a doua rechemare în service. Dacă prima dată noua generație de Sandero și Logan au fost rechemate în service pentru înlocuirea butonului de SOS, care avertizează sistemul 112, în cazul unui accident, acum problema este una mai serioasă.

10.000 de mașini echipate cu motor de 1.0 litri, rechemate în service

Dacia a rechemat acum în service 10.000 de mașini echipate cu motor de 1.0 litri, aspirat, ca urmare a unor posibile defecțiuni ale sistemului de injecție, scrie profit.ro. Rechemarea Dacia Sandero a fost confirmată de reprezentanții companiei, care au mai spus că pe piața din România este vorba despre 1366 de unități. Multe dintre acestea au sosit deja la service. Cele mai multe astfel de modele au fst vândute în Franța, circa 2.000, restul fiind distribuite pe celelalte piețe europene.

Care este, de fapt, posibila defecține. Modelul Sandero ar putea avea o defecțiune generată de conducta de alimentare cu benzină. Este vorba despre o conductă de înaltă presiune care, dacă nu este fixată corect, se poate desprinde și poate conduce la scurgeri de carburant în compartimentul motor, cu un risc ridicat de incendiu.

Ce spun inginerii de la Dacia. Care este motivul defecțiunii

Procedura presupune o intervenție de maxim o oră și cuprinde mai întâi o verificare a conductei, iar dacă aceasta nu este corect fixată, se trece la înlocuirea conductei, dar și a sistemului de prindere, scrie impact.ro.

Rechemarea Dacia Sandero a fost transmisă în rețeaua europeană de alerte privind produsele comercializate în UE, fiind menționată ca o defecțiune cauzată de faptul că nu sunt îndeplinite cerințele privind vehiculele cu motor, sisteme, component și unități tehnice pentru aceste vehicule.

Compania franceză Renault se poate mândri cu noile modele de Dacia. A reușit în prima parte a anului să-și crească vânzările pe două din cele mai importante piețe ale companiei. Trendul este în creștere, după ce anul trecut vânzările au scăzut considerabil. Motivul acestor scăderi au fost efectele economice ale pandemiei de COVID.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: