Evenimentul Zilei > Social > PESTA PORCINĂ: Bărbaţi din Brăila prinşi după ce au sustras carne de porc dintr-o fermă ÎN CARANTINĂ
PESTA PORCINĂ: Bărbaţi din Brăila prinşi după ce au sustras carne de porc dintr-o fermă ÎN CARANTINĂ

PESTA PORCINĂ: Bărbaţi din Brăila prinşi după ce au sustras carne de porc dintr-o fermă ÎN CARANTINĂ

Trei muncitori ai unei ferme din Tichileşti, judeţul Brăila, acolo unde a fost declarat focar de pestă porcină, fiind în curs acţiunea de eutanasiere a celor 35.000 de animale, au fost prinşi în trafic cu carne furată din interiorul societăţii comerciale. Cei trei sunt cercetaţi penal, anunţă Poliţia Brăila, citată de News.ro.

Potrivit IPJ Brăila, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat o acţiune, pe raza comunelor Gropeni şi Tichileşti, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane.

La  Gropeni este cea mai mare fermă de porci din ţară, unde erau crescute 140.000 de animale, iar la Tichileşti erau circa 35.000 de porci, toate animalele urmând a fi sacrificate, după confirmarea în ambele ferme a pestei porcine.

În urma desfăşurării acţiunii, pe raza comunei Tichileşti poliţiştii l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de carne de porc.

De asemenea, tot la Tichileşti au fost depistaţi şi doi consăteni, cu vârste de 48 şi 44 de ani, care călătoreau cu autobuzul şi aveau asupra lor cantitatea totală de 15 kg de carne de porc.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceste cantităţi de carne ar fi fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale, declarată în stare de carantină.

Întreaga cantitate de carne de porc a fost confiscată şi predată Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante şi furt.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: