„Am observat cum o pasăre îşi hrănea puiul, dar mi-am dat seama imediat că nu este vorba despre un peşte. Cu toate acestea, doar după ce am analizat fotografia pe ecranul computer-ului am realizat că era un chiştoc”, a afirmat fotografa Karen Mason, care a surprins tristul moment pe o plajă din Florida, Statele Unite,

Femeia îndrăgeşte această specie de pescăruş, numită „Black Skimmer”. „Ies de câteva ori pe săptămână pentru a educa publicul despre aceste păsări”, afirmă Mason. „Îmi iau aparatul de fotografiat cu mine mereu, pentru că sunt un fotograf înrăit”, adaugă aceasta.

„M-a înfuriat teribil să văd acel pui cum căra chiştocul, aşa că am trimis poza la mai multe grupuri de mediu de care aparţin şi eu”, declară Mason, care este voluntar în cadrul unui ONG denumit Societatea Audubon.

Aproximativ 4.5 miliarde de chiştoace de ţigări sunt aruncate în fiecare an, la nivel global, acesta fiind cel mai comun gunoi din lume, mai răspândit chiar decât plasticul. Descompunerea lor durează ani întregi.

Te-ar putea interesa și: