PERICOLUL MORTAL din CORPUL UMAN. Descoperire ȘOCANTĂ făcută de oamenii de știință

PERICOLUL MORTAL din CORPUL UMAN. Descoperire ȘOCANTĂ făcută de oamenii de știință

Descoperire șocantă. Corpurile umane devin poluate cu plastic, informație confirmată pentru prima dată de oamenii de știință.

Experții au găsit nouă tipuri diferite de microplastice în fiecare probă luată din intestinele umane. Piesele mici au fost găsite la fiecare participant din eșantion, într-un experiment care a încercat să estimeze cantitatea de plastic pe care o mâncăm și o bem în fiecare zi.

Militanții au declarat că amploarea crizei din plastic a însemnat că este "imposibil" ca oamenii să evite să mănânce, să bea și să respire în plastic - cu efecte potențial dăunătoare. Acestea includ riscul de infecții bacteriene, introducerea de substanțe chimice nocive în organism, iritarea căptușelii intestinale și afectarea răspunsurilor imune.

Sute de bucăți de microplastice au fost găsite în fiecare probă de scaun luată de la persoane care au luat parte la studiul realizat de către Universitatea de Medicină din Viena. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele au arătat până la nouă tipuri diferite identificate. Cele mai obișnuite materiale plastice au fost polipropilena și polietilenă-tereftalat (PET). Ambele se găsesc frecvent în ambalajele pentru alimente și băuturi.

Țesăturile sintetice sunt, de asemenea, o sursă importantă de microplastică în mediul înconjurător, deoarece fibrele provenite de la hainele noastre ajung în mare din apele de canalizare tratate și netratate, fiind eliberate în râuri, informează dcnews.ro.

Se estimează că aproximativ 2 până la 5% din totalul producției de plastic se termină în mare, unde este consumat de pești și alte creaturi marine. Cantități semnificative de microplastice au fost detectate în ton, homar, creveți și midii.

La un an după ce cercetătorii de la o universitate din New York au descoperit microplastice prezente în sarea maritimă datorită poluării plastice generalizate, cercetătorii din Coreea de Sud au descoperit cât de vastă este problema și au constatat că 90% din mărcile de sare utilizate în mod obișnuit în casele din toată lumea conțin bucățele mici de plastic.

Noua cercetare, publicată în revista Environmental Science & Technology, sugerează că adultul mediu înghite aproximativ 2.000 de microplastice pe an din cauza prezenței de materiale plastice în oceanele și lacurile lumii.