Într-o testare cu un aparat special, Adina Alberts arată cât de toxic poate fi un banal un pepene roșu pentru sănătatea noastră.

Soţia omului de afaceri Viorel Hrebenciuc propune şi o soluţie autorităţilor locale, care ar putea preveni comercializarea produselor care ne pun în pericol.

Pepenele roșu, un pericol…..

SEMNAL DE ALARMĂ! Este strigător la cer! Priviți, vă rog, cât de toxic este acest pepene roșu!!! Nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă! Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce! Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică. Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără. Iar la nivel de Primărie, să existe preocuparea ca periodic mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate! EU AȘA AȘ FACE DACĂ AȘ FI PRIMAR!#SanatateaTAPrioritateaMEa

Publicată de Dr Adina Alberts pe Luni, 6 iulie 2020

„SEMNAL DE ALARMĂ!

Este strigător la cer!

Priviți, vă rog, cât de toxic este acest pepene roșu!!! Nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă!

Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce!

Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică.

Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără.

Iar la nivel de Primărie, să existe preocuparea ca periodic mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate! EU AȘA AȘ FACE DACĂ AȘ FI PRIMAR!”, a scris pe Facebook medicul Adina Alberts.

Într-o altă postare, medicul estetician favorit al vedetelor atrăgea atenţia asupra pericolului pe care îl presupune şi consumul anumitor cireşe:

„TREBUIE SĂ ȘTIM CE MÂNCĂM!

Am făcut pt dvs o comparație simplă, între o cireașă din Grecia și una românească. Înțeleg că există diferențe de soi, de pământ, de climă…

Este minunat ca o cireașă să fie super dulce, super cărnoasă, să nu aibă viermi, să nu se strice repede chiar dacă stă ore întregi, zile întregi, în căldură, pe o tarabă în piață.

Cum credeți că pot fi îndeplinite aceste deziderate organoleptice?! Cu prețul sănătății noastre, evident!

18 lei pentru 1 kg de cireșe dolofane din Grecia ca să ne fie scurtată viața cu o zi sau două…

Și până când tehnologia ne va permite să mergem la cumpărături cu un aparat de măsurare a mizeriilor din alimentele de pe rafturi sau tarabe, nu ne rămâne decât să ne orientăm după aspect!

#SanatateaTAPrioritateaMEA.”