Semnalul primind noua avertizare este una clară: Va pune in pericol populația si vaucide milioane de persoane!

Oamenii de știință cred că virusurile care se răspândesc pe calea aerului  reprezintă un pericol mult mai mare pentru populația globală decat agenții patogeni responsabili de boli mortale precum zika sau Ebola, potrivit  informațiilor www.dailystar.co.uk.

 

Echipa de la centrul Johns Hopkins Center, responsabilă cu securitatea sanitară în SUA, devoaleză ca următoarea pandemie va fi mortală cu atât mai mult cu cât  va fi extrem de contagioasă în perioada de incubație. De fapt, specialiștii spun că are fi vorba despre un microb la care majoritatea oamenilor nu ar avea imunitate și pentru care nu ar exista niciun tratament.

Atenție la virusurile respiratorii!

Doctorul Amesh Adalja, de la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sanitară a declarat: " Trebuie să fim atenți  și să luăm în serios virusurile respiratorii!"

Totuşi, oamenii de știință încearcă să dezvolte strategii eficiente de combatere a „bolii X" și a altor pericole care ameninţă omenirea. O nouă epidemie globală ar putea avea consecințe mortale de amploarea celor ale gripei spaniole izbucnite la începutul secolului XX.
 

 

Mai multe informații puteți citi pe www.dailystar.co.uk.!

 

Citește și: