Performanță greu de egalat! Noul ministru al Transporturilor dă numele unei străzi din Constanța

Noul ministrul al Transporturilor se poate mândri cu o performanță pe care nu o mai întâlnești la nici un alt lider PSD: are nume de stradă în județul Constanța. În 2009, primăria comunei Cumpăna a hotărât să dea numele unei străzi din localitate celui care conducea Regia Județeană de Apă, Felix Stroe. Reporterul EVZ, Feri Predescu, a scris în exclusivitate, în decembrie 2009, despre inedita inițiativă a primăriței Mariana Gâju, care era pe atunci și vicepreședinta organizației de femei PSD Constanța, adică colegă cu cel al cărui nume l-a atribuit unei străzi.

În decembrie 2009, Feri Predescu scria că Felix Stroe a primit numele unei străzi din cartierul de vile al comunei Cumpăna, localitate aflată la numai 5 kilometri de orașul Constanța. “Strada Stroe Felix, din zona de vile a comunei Cumpăna, figurează în nomenclatorul stradal al localităţii, alături de nume proeminente ale istoriei neamului românesc: Alexandru Ioan Cuza, Carol I, Iancu de Hunedoara, I. L. Caragiale, Titu Maiorescu, Vasile Pârvan sau Iancu Jianu etc. În septembrie 2009, Consiliul Local Comunal a aprobat propunerea primăriţei Mariana Gâju, prin care o stradă să poarte numele directorului Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA), Felix Stroe. Astfel, el a intrat în nemurire, deşi este viu şi nevătămat”, a scris colega noastră la vremea respectivă.

S-a ajuns la decizie în urma unui scenariu comic

Ciudat este că Mariana Gâju, care este primar al comunei și în present, a luat această decizie, chiar dacă Felix Stroe a refuzat onoarea. Iată ce scria EVZ în decembrie 2009: “Povestea cu iz comic a avut şi un scenariu pus la cale împreună cu conducerea RAJA, controlată în întregime de PSD. Activiştii social democraţi îşi amintesc amuzaţi că primăriţa a înştiinţat Regia că "în semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat comunei Cumpăna, prin proiectele de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi pentru sponsorizările oferite de-a lungul anilor pentru binele localităţii, Felix Stroe va avea nume de stradă". RAJA trebuia să răspundă că "dl Stroe se simte onorat, dar refuză", iar primăriţa să-i transmită în scris că decizia a fost deja luată şi că, de fapt, e mult prea puţin în comparaţie cu ajutorul pe care ni l-aţi acordat".

"M-am simţit biciuită"

Primăriţa Mariana Gâju, care era şi vicepreşedintă a organizaţiei judeţene a femeilor din PSD Constanţa, a recunoscut senină că Felix Stroe este şi cetăţean de onoare al comunei Cumpăna. "Am primit atunci o hârtie din partea lui, că nu doreşte aşa ceva, şi a subliniat că nu a murit. M-am simţit aşa, parcă biciuită, şi i-am răspuns că nu-i dorim moartea şi că am învăţat să mulţumim celor care sunt în viaţă şi nu a mai zis nimic", spunea în 2009 primărița. Mariana Gâju declara că "domnul Stroe a făcut donaţii pentru comună, în numele instituţiei RAJA, aduce proiecte".  Între timp, puterea Regiei condusă din 2003 de Felix Stroe a crescut, ocupându-se de managementul apei în şapte judeţe din România, cu proiecte de "expansiune" în Republica Moldova, unde Felix Stroe a devenit deja cetăţean de onoare al Chişinăului, dar şi în Bulgaria.