Evenimentul Zilei > Politica > Perdele de camuflaj în partidele politice: Va fi Dacian Cioloș premier? „Este o glumă”/„Poate face vreo minune”
Perdele de camuflaj în partidele politice: Va fi Dacian Cioloș premier? „Este o glumă”/„Poate face vreo minune”

Perdele de camuflaj în partidele politice: Va fi Dacian Cioloș premier? „Este o glumă”/„Poate face vreo minune”

Val de reacții după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl propune pe liderul USR pentru funcția de premier al noului Guvern ce urmează a fi format. Dacian Cioloș a anunțat organizarea unei ședințe a Biroului Național în care urmează să se stabilească echipa de negocieri pentru formarea viitorului Executiv, însă opoziția pune la îndoială propunerea și subliniază că nu îl va vota pe liderul userist.

„Rocadă în alianța pierzătorilor”, au transmis social-democrații, după ce șeful statului și-a anunțat propunerea de premier. PSD susține răspicat că nu îl va vota pe Dacian Cioloș prim-ministru și că singura opțiune pentru soluționarea crizei politice din România este un Executiv condus de specialiști, de tranziție, care să asigure guvernarea țării până la  organizarea unor alegeri anticipate.

Dacian Cioloș, premier: „Este o glumă”

„Nu, categoric nu îl votăm”, a transmis liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, întrebat fiind dacă opoziția îl va susține de Cioloș în funcția de prim-ministru al României. „Moțiunea PSD a fost nu doar împotriva lui Cîțu si a miniștrilor PNL, dar și împotriva miniștrilor USR. Această propunere este neserioasă. Cioloș a mai fost premier o dată și a fost un dezastru. Această propunere este o glumă”, a mai transmis Alfred Simonis într-o intervenție la Antena 3.

Și liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat că premierul propus de Klaus Iohannis nu va primi voturile parlamentarilor social-democrați. „Nu cred că e o propunere serioasă. Nu e făcută cu sensul de a coagula o majoritate. Chiar și cei de la PNL spun că a fost nominalizat Cioloș pentru că e reprezentantul majorității care a dat guvernul jos”, a punctat Lucian Romașcanu.

Soluția pentru rezolvarea crizei politice din România

Liderul senatorilor PSD a precizat că singura soluție pentru soluționarea crizei politice actuale din România este reprezentată de alegerile anticipate.

„Noi nu susținem decât un guvern de specialiști, de tranziție, până la alegerile anticipate. Ce facem? Îl înlocuim pe Cîțu cu Cioloș, să o vedem pe doamna Turcan în aceeași situație de mare ministru al Muncii și pe domnul Cîțu eventual prim-viceprim-ministru responsabil cu finanțele? Și pe domnul Voiculescu la Sănătate să privatizeze tot ce nu s-a privatizat până acum? N-avem cum să mergem în jocul ăsta. Singurul lucru coerent în acest moment, având în vedere situația în care suntem, sunt anticipatele cu un guvern de tranziție.

PSD: „Poate face domnul Cioloș vreo minune”

Nu e serios. Adică, vă spun, că o să vină cu Cîțu, USR-ul fiind la 10% o să spună că „din interes național mergem și cu domnul Cîțu la a doua nominalizare” și pupat Piața Independenței. Și în martie se ceartă iar.

Eu nu cred în seriozitatea acestei propuneri. Ar fi trist să fie o glumă a președintelui. Cred că e o defazare a domnului președinte. L-ați auzit astăzi vorbind de ce ar trebui făcut pentru plafonarea prețului la energie… Păi, de ce nu i-a spus lui Cîțu când încă era prim-ministru să facă acest lucru, și îl spune acum? De ce ne spune acum de pandemie, când de acum 2, 3 luni „mergea” campania de vaccinare „unsă” și noi „stopasem pandemia”?.

Domnul președinte a fost absent, și acum caută soluții de ieșire din această chestiune, soluții care nu există. I-a pus pe toți împotriva tuturor. Nu văd cum se poate ieși din această chestiune fără alegeri anticipate.

Vom vedea, poate face domnul Cioloș vreo minune și pune toată lumea la masă. Țara, evident că are nevoie de un guvern, dar nu cred aceasta este soluția”, a declarat Lucian Romașcanu la Digi24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: