Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHIZIŢII într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ din România . PREJUDICIU de peste 1.000.000 lei
PERCHIZIŢII într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ din România . PREJUDICIU de peste 1.000.000 lei

PERCHIZIŢII într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ din România . PREJUDICIU de peste 1.000.000 lei

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, efectuează, marţi dimineaţa, 14 percheziţii în România şi Bulgaria, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu autoturisme, prejudiciul fiind de aproximativ 1.360.000 lei.

În urma acestor perchiziţii, 11 persoane vor fi aduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a Sectorului 2 Poliţie, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IGPR, locaţiile vizate pe teritoriul României sunt în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Galaţi şi Sibiu. De asemenea, sunt puse în aplicare şi 11 mandate de aducere.

„În perioada decembrie 2015 – martie 2016, mai multe persoane, prin intermediul unei societăţi comerciale din Bulgaria, au făcut achiziţii intracomunitare de autoturisme, pe care le-ar fi comercializat, integral, pe teritoriul României, prin intermediul unor parcuri auto.

Prin utilizarea societăţii comerciale din ţara vecină, suspecţii ar fi ascuns veniturile realizate din vânzare, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 1.360.000 lei.

Percheziţia domiciliară la sediul societăţii comerciale din Bulgaria se realizează cu sprijinul autorităţilor bulgare”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.