Puși sub o presiune mediatică uriașă, oamenii legii ies la vânătoare. Se caută vinovații pentru măcelul din centrul Capitalei și vizați nu sunt doar cei din rândurile atacatorilor. În cătarea procurorilor au intrat și polițiștii care au legătură directă sau indirectă cu evenimentul din 29 septembrie!

Descinderi ale procurorilor în Tei și Petricani

Parchetul de pe lângă Direcția Generală de Poliție a Tribunalului București a anunțat într-un comunicat de presă că se efectuează percheziții domiciliare la 21 de adrese de pe raza Municipiului București. Surse din anchetă afirmă că perchezițiile au loc în cartierele Petricani și Lacul Tei, iar pentru prinderea criminalului s-a restricționat inclusiv traficul rutier în zonă!

Redăm integral comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București:

În cauza având ca obiect infracţiunile de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii, privind evenimentele produse în Piaţa Constituţiei din Bucureşti în seara de 29 septembrie 2019, Compartimentul de informare si relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În dimineaţa zilei de 04 octombrie 2019, în baza autorizaţiilor emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bucureşti, au fost puse în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară pe raza Municipiului Bucureşti.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare menţionate, urmează a fi efectuate audieri la sediul Poliţiei Capitalei de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Omoruri, cu privire la faptele care fac obiectul cauzei.

Vom reveni cu detalii suplimentare, în funcție de evoluția cercetărilor”.

Anchetă la Poliția Capitalei

Reamintim că surse din Ministerul de Interne au anunțat că s-a demarat o anchetă la Poliția Capitalei prin care se urmărește a se afla cine are în grijă Piața Constituției și modul în care se asigură ordinea publică în unul dintre cele mai vizitate/ aglomerate locuri din Capitală.

În urma măcelului din septembrie, Poliția Capitalei a anunțat că Piața Constituției va fi supravegheată de echipe mixte, formate din polițiști, jandarmi și agenți ai Serviciului Operațiuni Speciale, ultimii fiind nimeni alții decât temuții „mascați”!

Te-ar putea interesa și: