Evenimentul Zilei > Social > PERCHEZIȚII la firmele lui ADAMESCU. Prejudiciul este de ordinul ZECILOR DE MILIOANE
PERCHEZIȚII la firmele lui ADAMESCU. Prejudiciul este de ordinul ZECILOR DE MILIOANE

PERCHEZIȚII la firmele lui ADAMESCU. Prejudiciul este de ordinul ZECILOR DE MILIOANE

Surse judiciare au precizat pentru EVZ că perchezițiile au loc la sediu ale firmelor deținute sau controlate de Carmen Adamescu, soția fostului magnat Dan Adamescu decedat în timp ce ispășea o pedeapsă cu închisoarea.
La această oră, polițiștii  Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 7 percheziții, în București./ Activitățile se desfășoară la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare.
 
La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,  pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.
 
Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.
 
În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. 
 
Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.
 
De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați.
 
Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operațiunilor economice fictive.
 
Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.