Percheziții de amploare la un spital din București, într-un dosar care vizează fapte de abuz în serviciu

Percheziții de amploare la un spital din București, într-un dosar care vizează fapte de abuz în serviciu Sursa foto: Arhiva EVZ

Percheziții de amploare la un spital din Capitală. Informația a fost confirmată și de către managerul unității medicale.

Vineri dimineață, oamenii legii au descins la spitalul Witting din Capitală. Este vorba despre o percheziție la spital și una domiciliară, într-un dosar care vizează fapte de abuz în serviciu.

Informația a fost confirmată și de către managerul unității medicale.

Procurorii au solicitat mai multe documente în care se regăsesc date despre achizițiile publice privind echipamente de protecție anti-Covid. Există suspiciuni cu privire la maniera în care au fost făcute aceste achiziții, dar și la calitatea lor, transmite Antena 3

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cursul zilei de 26 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează 2 percheziţii domiciliare, în 2 locaţii din municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealaltă la sediul unei instituţii publice (spital).

Percheziţiile domiciliare se efectuează într-un dosar în care se cercetează săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 297 alin. (1) C.P. în achiziţiile publice privind echipamente de protecţie COVID 19 şi care se află în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti", se arată în comunicatul transmis de Poliția Româna.

DSU caută soluţii pentru operaţionalizarea secţiei ATI de la Spitalul Witting

Având în vedere că numărul persoanelor aflate la ATI crește în fiecare zi, iar autoritățile susțin că este o presiune enormă pe sistemul medical, o secție ATI din Capitală stă nefolosită.

Secția de Terapie Intensivă a spitalului Witting din Capitală poate să asigure tratament pentru 16 persoane care au dezvoltat o formă gravă a bolii.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, lucrează, de mai multe zile, pentru găsirea unei soluţii de operaţionalizare a secţiei ATI de la Spitalul Witting, informează MTI printr-un comunicat.

„Măsurile vizate se referă atât la infrastructura existentă, cât mai ales la asigurarea personalului necesar. Mai precis, este vorba de detaşarea de medici specialişti pentru a deservi această infrastructură spitalicească”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, demersurile continuă şi se vor finaliza în cel mai scurt timp.

„Efortul naţional de suplimentare a numărului de paturi ATI, în contextul epidemiologic, este o prioritate pentru întregul sector public din România”, subliniază reprezentanţii ministerului.