Evenimentul Zilei > Politica > Pensii și alocații mai mari în România! Raluca Turcan (PNL) promite mai mult decât Sorin Grindeanu (PSD)
Pensii și alocații mai mari în România! Raluca Turcan (PNL) promite mai mult decât Sorin Grindeanu (PSD)

Pensii și alocații mai mari în România! Raluca Turcan (PNL) promite mai mult decât Sorin Grindeanu (PSD)

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan (PNL), a declarat joi, că în urma negocierilor purtate cu reprezentanții PSD pentru formarea noului guvern, s-a ajuns la concluzia că în România anului 2022 pot exista pensii și alocații majorate chiar și cu 12%, cu un procent peste ceea ce anunțase cu o zi în urmă deputatul Sorin Grindeanu (PSD).

Amintim că președintele interimar al Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că PSD și PNL au ajuns la un acord pentru a crește pensiile și a oferit și un procent în acest sens.

„PNL susține majorări de venituri. Începând cu 2022, alocațiile urmează să fie indexate, la fel ca pensiile. Ca să fiu foarte concretă, azi nu vom anunța niciun procent, pentru că aceste majorări nu țin doar de Ministerul Muncii, ci țin de programul de guvernare.

Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar și vom stabili procentul exact. Noi, la Ministerul Muncii, avem proiecții pentru mărirea pensiilor între 6 și 12%. Majorarea alocațiilor e deja pregătită și bugetată.

Trebuie să continuăm reforma asistenței sociale în România. Inclusiv, veniturile trebuie celor care muncesc trebuie să crească. Avem decizia deja luată de a crește salariul minim începând cu 1 ianuarie.

PNL și PSD vor pensii și alocații mai mari

(n.r. s-a referit la negocierile purtate cu PSD pentru pensii și alocații) Mereu trebuie să găsești puncte de vedere în comun în contexul ne pregătim pentru o eventuală guvernare în comun. Suntem în discuții tehnice pe chestiuni legate de pensii, alocații și salarii.

foto: pxfuel.com

Vom anunța când le stabilim. Există un calendar și discuțiile continuă. Ne-am înțeles pe domeniile legate de susținerea familiei și altele… Pe alte domenii pe care le urmărim la dimensionare, urmează să mai avem discuții. Dar decizia urmează să se ia și cu cei de la Ministerul Finanțelor″, a declarat Raluca Turcan.

Altfel, subliniem că la finalul lunii iunie 2021, erau 4.882.192 de pensionari în sistemul public de pensii. A fost o scădere cu 61.268 persoane faţă de perioada corespunzătoare a anului 2020.

Conform statisticilor Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, 95,13% erau pensionari de asigurări sociale de stat (4.652.346 persoane) şi 4,87% pensionari agricultori (229.846 persoane).

În comparație cu aceeaşi perioadă din 2020, la 30 iunie 2021, numărul pensionarilor de asigurări sociale de stat a fost mai mic cu 24.488 persoane, iar pensia medie a fost mai mare cu 219 lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.