Evenimentul Zilei > Actualitate > Pelerinajul de la Iași confirmă psihologia grupurilor. Pe cine ascultă Dumnezeu, pe un copil bolnav sau pe un adult sănătos
Pelerinajul de la Iași confirmă psihologia grupurilor. Pe cine ascultă Dumnezeu, pe un copil bolnav sau pe un adult sănătos

Pelerinajul de la Iași confirmă psihologia grupurilor. Pe cine ascultă Dumnezeu, pe un copil bolnav sau pe un adult sănătos

Pelerinajul de la Iași, de la Cuvioasa Parascheva sfidează logica și confirmă psihologia grupurilor.

Un celebru psihiatru susține că toți cei care au mers la Iași, la pelerinaj sunt vaccinați împotriva bolilor copilăriei dar nu și anti Covid 19.

Psihiatrul Gabriel Diaconu susține că pelerinajul la moaștele Sfintei Parscheva de la Iași, nu ar fi trebuit aprobat de autoritățile de locale. Motivul constă în pandemia de coronavirus care a dus România pe locul doi în lume, la numărul de persoane infectate și la decese.

Diaconu spune că la racla Cuvioasei, preoții au luat măsura de a igieniza cu dezinfectant ”tot la cinci minute”, pe cale de consecință nu se mai poate vorbi despre o minune.

„Imaginea raclei Sf. Parascheva, cu Moaștele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui să lămurească definitiv raportul de relevanță între miracole. și igienă. Anume că igiena poate face miracole, dar lipsa ei nu. Brâul Moldovei e printre cele mai lovite de pandemia de COVID. Este, în același timp, cel mai puțin vaccinat. Finalmente, religiozitatea oamenilor în zonă bate de departe educația formală, sau minima educație științifică. Aici ar putea Biserica Ortodoxă să facă o diferență. Perversa eschivare a păstorilor de oameni, sau vehementa atitudine a altora, orbiți de discurs și medievalism, e o verigă în lanțul dezastrelor”, a scris psihologul.

Spitale pline, străzi pline! Pe cine ascultă Dumnezeu

La Iași există în aceste zile o contradicție care se poate vedea, de altfel peste tot în România. Pe de-o parte sute și mii de oameni care se înghesuie pe stradă, chiar dacă vorbim de un eveniment religios, iar pe cealaltă parte spitalele sunt arhipline cu persoane infectate.

”În timp ce credincioșii pupă racla curățată cu spirt, pe secția de oncologie pediatrică de la Iași e focar de Covid.  Pe secția de oncologie pediatrică sunt tratați copii cu cancere, că sunt leucemii, limfoame, diverse blastoame ale copilăriei sau alte sindroame mielo-displazice. Și prin boală, dar și prin natura tratamentului specific, imunitatea lor e modificată. Slăbită. De-ar fi să fie un Dumnezeu, și de-ar fi să asculte rugi, oare n-ar merita mai degrabă copiii necăjiți decât pelerinii zdraveni, sănătoși, la moaște? Cum de nu le luminează mintea, nici lor direct dar nici prin preoți?”, a mai punctat Gabriel Diaconu.

Oamenii trebuie convinși să se vaccineze

Lista non sensurilor este continuată de Gabriel Diaconu, care se referă și la preoți și la călugări care nu îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze.

”Nimeni, în afară de preoții din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID. Care mai de care s-au întrecut în aberații. Unii continuă să facă asta după ce ei înșiși au trecut prin infecție. Continuă să facă asta deși alți preoți, unii de rang înalt, au murit de COVID. Toată călugărimea, indiferent de opțiune, e ținută captivă doctrinei religioase. Adică, ștergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul, și sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment.