Evenimentul Zilei > Justitie > PEDOFILII bogați ai Banatului se destrăbălau cu cocaină și ELEVE DE LICEU racolate de un polițist. Cât costa o ORGIE I GALERIE FOTO
PEDOFILII bogați ai Banatului se destrăbălau cu cocaină și ELEVE DE LICEU racolate de un polițist. Cât costa o ORGIE I GALERIE FOTO

PEDOFILII bogați ai Banatului se destrăbălau cu cocaină și ELEVE DE LICEU racolate de un polițist. Cât costa o ORGIE I GALERIE FOTO

Celebrul DJ Manzotti de la DJ Project, un judecător din Completul pentru cauze cu minori și familie, un avocat de drept penal, polițiști, un ortoped, interlopi și potenți oameni de afaceri din Timișoara și Arad se destrăbălau cu fete de 15 ani și cocaină. Pentru o orgie plaĂeau și 5.000 de euro. Dacă aveau chef de o partidă ”simplă” decartau de la 200 de euro în sus, în funcție de vârsta minorei.

O rețea în care au fost exploatate aproximativ 30 de minore a fost destructurată de procurorii DIICOT și polițiștii de la ”Crimă Organizată” Timișoara. Joi dimineață au avut loc 11 percheziții. Între primii duși la audieri a fost judecătorul Nicolae Aurel Tomuș. ”Magistratul a fost pus sub control judiciar. El este acuzat de șantaj și folosirea serviciilor unei persoane exploatate”, a declarat procurorul Mircea Andreș, șeful DIICOT Timișoara.

La fel și avocatul Adrian Popescu. Amândoi au în jur de 40 de ani și apetență pentru sex cu minore. Deseori făceau ”schimb” între fetele oferite de proxeneți. ”Asta nu-mi place, ia-o tu, mie dă-mi alta” – fetele se tranzacționau ca la piață.

Cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani toate erau eleve la liceele de elită din Timișoara: Loga, Calderon, Lenau, Colegiul Bănățean, etc., arată procurorii.

Orgii cu cocaină

Vila din Dumbrăvița a interlopului Paul Mînzu, capul grupării, era, aproape la fiecare sfârșit de săptămână, scena celor mai complicate orgii sexuale la care participau elevele de liceu și potenții zilei din Timiș și Arad. Se consuma cocaină și se practicau perversiuni greu de imaginat. Distracția începea după-amiaza și se încheia abia a doua zi, povestesc surse apropiate anchetei.

Clienții plateau în funcție de vârsta minorelor

”Clienții casei” lui Mânz erau, printre alții,  DJ Manzotti, afaceristul Cosmin Codrin, zis ”Cucoțu”, judecătorul Nicolae Aurel Tomuș – ”Nick”, avocatul Adrian Popescu, și alții.

Fost component al trupei DJ Project, arădeanul Gino Manzotti, 43 de ani, pe numele lui adevărat, Handke Giuseppe, după ce a împlinit vârsta ”critică” de 40 de ani, a simțit nevoia de o ”infuzei de tinerețe”. La ieșirea de la audieri a spus că era doar în anturajjul lui Mînzu și că nu a beneficiat niciodată de fetele acestuia. Da, admite că știa că ”se ocupă cu fete” și că ”niciodată nu avea bani, drept pentur care îi dădeam eu”. Curios, fetele povestec cum erau atrase în cercul vicios sub promisiunea că vor apărea în videoclipurile lui Manzotti. Asta după ce primeau, pentru început, ca prim cadou, câte un costum de baie.

Cosmin Codrin, „Cucoțu”, directorul Auto Grup CMB Arad, este, se spune, unul dintre cei mai bogați oameni din oraș. Are proprietăți în Croația, iar minorele i s-au părut ultima fiță în materie de distracție.

Avocat șantajist

Avocatul timișorean ”Nick” Tomuș face parte din Completul pentru cauze cu minori și familie al Judecătoriei Timișoara și este cunoscut al petrecerilor din Fratelli. De fiecare dată etala altă ”iubită”, anturajul lui fiind format din intrelopi. Colegii de magistratură povestesc că a avut perioade în care în timpul proceselor își aducea câte o iubită, tânără, pe scaunul procurorului. Toți mai spun despre el că e cunoscut drept consumator de cocaină. Obsedat de liceene, magistratul nu a ezitat, arată anchetatorii, să șantajeze o elevă, amenințând-o că dacă va mai refuza să facă sex cu el va trimite familiei ei o înregistrare compromițătoare.

Alt client al fetelor lui Mînzu era avocatul de drept penal Adrian Popescu.

Agent de poliție ”loverboy

Liceenele erau racolate după metoda ”loverboy”. Agentul de poliție Ovidiu Gîtan ”agăța” fetele pe Facebook și pe Badoo, spunând că e un tip ”simplu și natural” care caută ”prieteni noi”. Cu fotografii din vacanțe pe yachturi, era personajul perfect de care să se îndrăgostească adolescentele. Se purta cu ele atent, le oferea cadouri, apoi le făcea să se simtă importante pentru că la vârsta lor erau ”emancipate” și făceau sex cu mai mulți bărbați odată.

Fetele erau filmate în timpul partidelor, apoi, dacă refuzau să mai participe erau șantajate, amenințate că video-urile le vor fi prezentate părinților care le credeau cuminți și virgine.

Gîtan este acuzat din 2013 de un timișorean că l-ar fi snopit în bătaie în secția de poliție, însă nu s-a luat nicio măsură împotriva lui.

Pedofili filați de SRI

Procurorii și polițiștii au lucrat la acest caz mai bine de un an. Ei au beneficiat de sprijin din partea profesioniștilor Serviciului Român de Informații Timiș, dar și a celor de la Serviciul de Operațiuni Speciale, a mai spus șeful DIICOT Timișoara.

Alături Mînzu și agentul de poliție Ovidiu Gîțan,  în grupare mai erau Ovidiu Torj, fostul soț al Brigittei Năstase şi Gheorghe Bală. Procurorii  DIICOT efectuează cercetări faţă de  suspecţii Paul Mînzu, Ovidiu Gîţan, Ovidiu Torj, Gheorghe Bală, Firu Tiron, Amarildo Alin Iacuşi, Dan Călin Ardelean, Giuseppe Handke (DJ Manzotti) şi Attila Muczi, pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire/aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Totodată, suspectul Nicolae Aurelian Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, e cercetat pentru săvârşirea  infracţiunilor de folosirea serviciilor unei persoane exploatate şi şantaj, iar suspecții Adrian Popescu şi Petru Boţ sunt anchetați pentru săvârşirea infractiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Față de Handke (Gino Manzotti), Iancuși, Boț, Codrin, Ardelean, Tomiuș și Muczi s-a luat măsura controlului judiciar. Ceilalți cinci – Mînzu, Torj, Gîțan, Bală și Tiron au petrecut noaptea în arest. Ei vor afla azi dacă vor petrece în arest și următoarele 30 de zile. (Fotografii: Adrian Pîclișan)