Evenimentul Zilei > International > Pedepsită crunt pentru că a comandat asasinarea soțului ambasador! Amantul femeii este cel care a executat crima „bestială”
Pedepsită crunt pentru că a comandat asasinarea soțului ambasador! Amantul femeii este cel care a executat crima „bestială”

Pedepsită crunt pentru că a comandat asasinarea soțului ambasador! Amantul femeii este cel care a executat crima „bestială”

Justiția braziliană a reușit să finalizeze după aproape 5 ani procesul soției fostului ambasador al Greciei în Brazilia. Femeia a fost condamnată la 31 de ani de închisoare pentru că a pus la cale asasinatul cu ajutorul unui ofițer de poliție.

Pe 29 decembrie 2016, o mașină incendiată a fost descoperită de poliția braziliană pe o autostradă în apropiere de Nova Iguacu. În portbagaj se afla trupul unui bărbat de aproximativ 60 de ani, pe care oamenii legii au reușit să-l identifice. Era vorba de Kyriakos Amiridis, ambasadorul Greciei la Rio de Janeiro.

O telenovelă terifiantă

Poliția avea deja o anchetă în curs, pentru că soția consuluilui, o femeie cu 19 ani mai tânără, îi anunțase deja dispariția. Françoise Amiridis le povestise polițiștilor că ambasadorul a părăsise casa fără explicații la volanul unei mașini închiriate.

Probele și informațiile poliției arătau, însă, că emeia încearca să-i ducă pe o pistă greșită.
La 30 decembrie, soția lui Amiridis, Françoise și alte două persoane au fost reținute sub acuzația de crimă. Unul dintre cei arestați era ofițerul de poliție militarî Sérgio Gomes Moreira, care avea o aventură cu Françoise.

Amantul și-a mărturist crima

Bărbatul și-a a mărturisit crima. Poliția a stabilit că Amiridis a fost ucis într-un apartament pe care îl avea în Nova Iguaçu. Pete de sânge au fost găsite pe o canapea din apartament, dar nu se știa exact ce rol jucaseră soția consulului și celălalt bărbat în complot.

Abia pe29 august 2021, Françoise de Sousa Oliveira a fost găsită vinovată de intenția de a-și ucide soțul și a fost condamnată la 31 de ani de închisoare. Complicele ei, Sérgio Gomes Moreira, fusese deja condamnat la 22 de ani de închisoare după ce a mărturisise că el a fost cel care a comis crima. Cel de al doilea bărbat, Eduardo Moreira Tedeschi di Melo – o rudă a lui Gomes – a fost achitat de acuzația de crimă. A executat, însă, deja un an de închisoare pentru că a ajutat la ascunderea cadavrului.

Amiridis, care în momentul morții avea 59 de ani, a fost consul la Rio de Janeiro în perioada 2001-2004 și s-a întors în Brazilia ca ambasador în anul în care a fost ucis. Din 2004, era căsătorit cu Françoise în 2004 cu care avea o fiică, notează BBC.