Evenimentul Zilei > Actualitate > Pedeapsă uriașă pentru pastorul care și-a violat copiii. Și-a obligat copilul să doarmă în cotețul porcilor
Pedeapsă uriașă pentru pastorul care și-a violat copiii. Și-a obligat copilul să doarmă în cotețul porcilor

Pedeapsă uriașă pentru pastorul care și-a violat copiii. Și-a obligat copilul să doarmă în cotețul porcilor

Cazul pastorului penticostal, care în 2020 a șocat întreaga Românie, a fost tranșat repede de justiția din Suceava.

Judecătoria Fălticeni a decis să îl condamne pe Constantin Pandelea, la o pedeapsă de 21 de ani și patru luni de închisoare. Acesta este acuzat că și-a violat cinci copii, patru fete și un băiat, timp ce mai mulți ani. Pastorul este tatăl a opt copii.

Pandelea a fost acuzat de agresiune sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului, probele de la dosarul penal fiind zdrobitoare împotriva lui. Luni, Judecătoria Fălticeni a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 8 ani de închisoare, pentru fapta de viol, la care a adăugat o treime din suma celorlalte pedepse, rezultând condamnarea de 21 de ani și 4 luni în regim de detenție.

În plus, pe lângă pedeapsa exemplară, Pandelea a fost decăzut din drepturile părintești, și nu se va mai putea apropia niciodată de copiii lui, la o distanță mai mică de 200 de metri.

Copiii au povestit la ce abuzuri erau supuși

Procurorii din Suceava au decis să îl trimită în judecată pe Constantin Pandelea, pe care l-au acuzat că timp de șase ani (2014 – iulie 2020) a violat-o pe una dintre fiicele sale și le-a agresat sexual pe celelalte trei. De asemenea, cei cinci copii au fost supuși unor agresiuni fizice îngrozitoare.

Una ditre acuzații se referă la faptul că și-a obligat fiul să doarmă în cotețul porcilor.

”Eram loviți frecvent, uneori fără motiv. Eram puși să facem treabă, și în condiții extreme, ploaie, frig, noaptea și eram pedepsiți uneori de neînțeles. Fratele meu a fost pus să doarmă la porci și pe mine m-a amenințat că mă trimite acolo. M-a afectat, întrucât noi nu meritam acele pedepse. Mi-e frică de el și mă gândesc tot timpul că m-ar putea lovi”, a declarat una dintre fiicele pastorului, citată de presa locală.

O altă fiică a declarat că îi era foarte frică de tatăl ei care era extrem de violent, fiind bătută chiar și cu o lopată.

”Bătăile au fost dintotdeauna. De când eram mică știu că mă bătea. Din acest motiv îmi este foarte frică de tata și din această cauză eu nu m-am putut opune la agresiunile sale. Anterior, (datei de 05.07.2020) pe mine și pe (…) ne-a bătut cu o lopată, în timp ce eram la grădină la căpșuni”, a spus o altă fiică a bărbatului.

Ultima agresiune fizică asupra acesteia a avut loc pe 5 iulie 2020, când tatăl ei a lovit-o cu pumnii, i-a turnat apă rece în cap când s-a plâns că o doare de la lovituri și a pus-o să alerge desculță în grădină. El a alergat după ea cu furtunul de apă și a udat-o. Nu a lăsat-o să se schimbe cu haine uscate și a ținut-o afară aproximativ 3 ore. Acesta a fost și momentul la care copiii au luat hotărârea să anunțe autoritățile cu privire la abuzurile comise de tatăl lor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: