Pedeapsă record în Marea Britanie pentru doi români, tată şi fiu, acuzaţi de proxenetism

Pedeapsă record în Marea Britanie pentru doi români, tată şi fiu, acuzaţi de proxenetism

Marius Nejloveanu, în vârsă de 23 de ani, şi tatăl său Bogdan Nejloveanu, de 51 de ani, au primit o pedeapsă totală cu închisoarea de 28 de ani pentru că au forţat mai multe românce să muncească în bordelurile din Manchester.

Pe Marius îl aşteaptă 21 de ani de puşcărie, în timp ce pe tatăl său - doar şapte ani, relatează ediţia de astăzi a publicaţiei electronice Manchester Evenining News.

Pedeapsa lui Marius Nejloveanu este cea mai mare acordată până acum în Marea Britanie pentru trafic de persoane. Tânărul a fost găsit vinovat pentru 27 de capete de acuzare, printre care: trafic de persoane, viol, atac, proxenetism, intimidare şi forţarea unei alte persoane să întreţină relaţii intime fără voia acesteia.

Tatăl său a fost acuzat că şi-a ajutat fiul să conducă această afacere. El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru şapte capete de acuzare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victimele au fost ademenite sub pretextul unui loc de muncă

Marius a convins mai multe tinere din România să vină în Marea Britanie, folosindu-se de mai multe pretexte. Cu unele începea o relaţie şi apoi le invita în Marea Britanie, după ce le spunea că este îndrăgostit de ele. Multe dintre aceste tinere au ajuns însă în Marea Britanie sub promisiunea unui loc de muncă sigur. Le arăta chiar şi contractele de muncă.

Odată ajunse la destinaţie, fetelor li se confiscau documentele şi banii cu care venea şi erau apoi obligate să se prostitueze. Erau bătute, ţinute fără apă şi mâncare şi ameninţate. Afacerea a debutat în noiembrie 2007.

Două dintre fete au reuşit să fugă în iarna anului 2008 şi au alertat poliţia. Cei doi români au fugit atunci din Marea Britanie, dar după şapte luni au fost prinşi de poliţiştii români şi extrădaţi. Tatăl şi fiul au trecut apoi la intimidări şi au încercat să convingă victimele să nu depună mărturie. Procurorii au precizat că Marius a încercat să organizeze din celulă sechestrarea unei alte tinere, printr-o scrisoare pe care tânărul a trimis-o mamei sale.

Una dintre tinere, care avea numai 17 ani în momentul în care a căzut victimă lui Marius Nejloveanu şi tatălui său a declarat în faţa judecătorului că îi este teamă să se mai întoarcă în România, din cauza familiei răzbunătoare ale celor doi proxeneţi.

Judecătorul care s-a ocupat de cazul celor doi români a declarat, referindu-se la victime, că acestea "nu au fost tratate ca oameni, în unele cazuri nici măcar sclave. Ele au fost doar bunuri de care puteau să se folosească".

Niciunul dintre cei doi români nu a recunoscut faptele.