Evenimentul Zilei > Actualitate > Pedeapsă de neimaginat pentru doi tineri. Vina lor: se iubeau
Pedeapsă de neimaginat pentru doi tineri. Vina lor: se iubeau

Pedeapsă de neimaginat pentru doi tineri. Vina lor: se iubeau

Pedeapsă cruntă pentru doi tineri care au fost surprinși într-o ipostază considerată inadecvată. Ce au putut păți aceștia întrece orice imaginație.

Un cuplu de tineri din Indonezia a fost pedepsit cu câte 100 de lovituri de bici, fiecare, iar totul s-a întâmplat în public, de față cu alți oameni, astfel încât rușinea să fie completă. Înainte de aplicarea loviturilor, fiecăruia i-a fost luată temperatura, pentru ca nu cumva să existe suspiciuni că ar fi infectați cu SARS-Cov 2, caz în care ar fi existat riscul să își îmbolnăvească ”călăii”.

Pedeapsa a avut loc în fața unei moschei din provincia indoneziană Aceh, singura din țară în care se mai aplică legea islamică. Regiunea a adoptat Sharia după ce în 2001 a primit un grad semnificativ de autonomie din partea guvernului național. Prin urmare, pedepsele prin biciuire sunt, aici, la ordinea zilei, fiind aplicate pentru o serie de infracțiuni, pe lângă detenție.

Cei doi tineri au fost pedepsiți cu bătaia cruntă deoarece au fost surprinși în timp ce întrețineau relații sexuale, deși nu sunt căsătoriți, scrie Daily Star. De aplicarea pedepselor corporale s-a ocupat poliția religioasă, care a decis că tinerii merită, pentru faptele lor, aplicarea celei mai mari pedepse, deoarece au comis ”cea mai vicioasă faptă”.

Astfel, un personaj îmbrăcat în negru, din cap până în picioare, și cu mască albă pe ochi, s-a ocupat de lovirea celor doi cu biciul, vineri. Primul a fost bătut bărbatul, care a fost obligat să stea pe durata întregii torturi în picioare, cu fața la audiența chemată să asiste.

Mai multe grupări pentru apărarea drepturilor omului au luat atitudine, amintind că pedepsele corporale sunt interzise. ”Infracțiunile pedepsibile includ intimitatea consensuală sau activitatea sexuală pentru cuplurile necăsătorite, sexul consensual în afara căsătoriei, relațiile sexuale cu persoane de același sex, consumul și vânzarea de alcool și jocurile de noroc.

În conformitate cu legile internaționale privind drepturile omului, toate formele de pedeapsă corporală sunt interzise – ei au încălcat interdicția absolută a torturii și a altor pedepse crude, inumane sau degradante”, a transmis Amnesty International, mai arată sursa citată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: