Liderul PC, Daniel Constantin, a anunțat că va renunța la funcția de vicepremier și că subiectul va fi reluat când va fi consens politic.
"Am convenit cu toţii şi în primul rând eu, că eram în discuţie, că dacă lucrurile în USL stau numai în nominalizarea lui Daniel Constantin ca vicepremier, de altfel un post pe care l-a angajat domnul Crin Antonescu, dar nu l-a asumat ulterior, sigur că nu putem să acceptăm o astfel de situaţie", a spus Daniel Constantin. Aseară, Victor Ponta a anunțat și el că este dispus să renunțe la numirea lui Constantin. "Vreau să trimit mâine aceste propuneri, renunţ la numirea lui Daniel Constantin, deşi nu mi se pare drept. Aş vrea să fac aceste patru numiri în această seară", a declarat Victor Ponta la Antena 3. EVZ a anunţat încă de săptămâna trecută că Victor Ponta se pregăteşte să renunţe la nominalizarea lui Daniel Constantin. În acest fel, situaţia conflictuală din interiorul Uniunii va fi detensionată. PSD şi PC vor argumenta că au decis să facă această concesie de dragul Uniunii, iar varianta Klaus Iohannis ministru de Interne şi vicepremier va fi convenită la nivelul USL. De altfel, cel care a dat semnalul împăcării din USL a fost preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. El a anunţat, într-un mesaj video dat publicităţii, că USL, proiect a cărui paternitate şi-a asumat-o în repetate rânduri, trebuie să continue. "Acum m-am liniştit şi vreau să comunic tuturor că USL nu se va rupe, USL va rămâne în continuare pentru a duce la îndeplinire proiectul politic început acum trei ani de zile", a spus Dan Voiculescu. Ieri, la Guvern, premierul Victor Ponta a afirmat, încrezător, că USL va continua în această formulă până în 2016.
- Dan Voiculescu: "Am avut frământări, acum m-am liniștit. USL nu se va rupe" | VIDEO
"Am ales ca, în 2014-2016, să păstrăm formula de succes USL. Cred că cea mai bună formulă de guvernare este USL", a spus Ponta. De altfel, insistenţele lui Daniel Constantin, ce a ţintit postul de vicepremier încă din 2012, după alegerile parlamentare, au fost alimentate mai ales de Ponta, care şi-a cultivat o relaţie apropiaţă de liderul PC, susţin sursele citate. În ciuda împăcării anticipate între PSD, PC şi PNL, premierul Ponta a dat o ordonanţă de urgenţă menită să îi irite pe liberali, prin care Transelectrica şi Transgaz au trecut, de la Ministerul de Finanţe, controlat de liberali, în subordinea Secretariatului General al Guvernului. CITIȚI ȘI:
- Antonescu: Ponta să decidă până LUNI dacă mai vrea guvern cu PNL
- PSD îi amenință pe liberali că îi dă afară de la guvernare. Iohannis, replică acidă pentru Sârbu