Evenimentul Zilei > International > Președintele Pavlopoulos a dizolvat Parlamentul elen. Vor avea loc alegeri anticipate în Grecia
Președintele Pavlopoulos a dizolvat Parlamentul elen. Vor avea loc alegeri anticipate în Grecia

Președintele Pavlopoulos a dizolvat Parlamentul elen. Vor avea loc alegeri anticipate în Grecia

Prokopis Pavlopoulos, preşedintele elen, a acceptat oficial, luni, ca Parlamentul Greciei să fie dizolvat și a convocat alegeri legislative anticipate, respectând cererea premierului țării Alexis Tsipras, informează Agenția France Presse.

Premierul Tsipras a declarat cu puţin timp în urmă, în biroul preşedintelui Pavlopoulos, că solicită „dizolvarea parlamentului şi organizarea de alegeri naţionale”. Obligat de Constituţie, Pavlopoulos a dat curs cererii.

Decizia lui Tsipras a venit ca urmare a eşecului pe care partidul său de stânga, Syriza, l-a înregistrat la alegerile europene şi la cele locale. Rezultatele oficale arată că la alegerile pentru Parlamentul European, Syriza a obţinut 23,7% din voturi, în spatele Noii Democraţii (ND, dreapta), care a întrunit 33,1% din voturi.

Dreapta a ieşit învingătoare, de asemenea, în 12 din cele 13 regiuni şi în cele mai mari două oraşe, Atena şi Salonic, în turul al doilea al localelor, organizat pe 2 iunie. Alpha-Metron Analysis a realizat un sondaj în care creditează Noua Democraţie pe primul loc în intenţiile de vot, cu 31,2%, înaintea Syriza, creditată cu 23,5%.

„În 2015, noi am preluat o ţară în pragul falimentului şi am reuşit să o scoatem în mod clar de pe marginea prăpastiei (…) Dar marea noastră greşeală a fost să nu ne dăm seama de oboseala poporului grec” , a declarat Tspiras, la televiziunea publică, săptămâna trecută.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: