Editura Evenimentul si Capital

Pavel Badea, candidat oficial la Primăria Craiova. PLUS: Liberalul Cherciu și-a dat demisia din PNL: Am SUSPICIUNI asupra "obiectivității" sondajului GIRAT de Marian Petrache

Voicu: Dragă Pavel, eu cred că putem spune că eşti viitorul primar al Craiovei
Autor: | | 0 Comentarii | 1170 Vizualizari

Fostul fotbalist Pavel Badea este opțiunea PNL pentru candidatura la Primăria Craiova în 2016. Badea a obţinut, în urma sondajelor interne ale PNL, în care au fost incluşi şi potenţiali candidaţi de la alte partide, cele mai bun punctaj, potrivit liderilor PNL. Sondajul este contestat de Dan Cherciu. Acesta şi-a anunţat joi, în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Local Craiova, demisia din funcţia de membru al Partidul Naţional Liberal, precum şi din cea de consilier local. Cherciu a publicat, vineri, detalii cu privire la profesionalismul firmei care realizează sondajele pentru PNL, afirmând că ar fi vorba de un “joc murdar”.

Badea s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Eugen Călinoiu (fost director al Finanțelor Publice Dolj) și consilierul local Dan Cherciu. Sondajul mai relevă faptul că indiferent de candidat, PNL pleacă cu șansa a doua la Primărie, favorit cert fiind primarul în funcție, Lia Olguța Vasilescu.

Anunțul privind candidatura lui Pavel Badea pentru funcţia de primar al Craiovei a avut loc joi seara, la un restaurant din oraș, unde au fost prezenți și parlamentarii de Dolj, consilierii judeţeni, membrii din conducerea organizaţiei şi mass-media. Pavel Badea a fost desemnat candidatul PNL pentru funcţia de primar al Craiovei în urma unui sondaj intern.

“În urma sondajului realizat de PNL, eu am ieşit primul pe listă - înscrişi în cursă au mai fost consilierul local Dan Cherciu şi Eugen Călinoiu. Am solicitat partidului să îmi dea posibilitatea să analizez şansele pentru a vedea dacă am susţinerea totală a familiei pentru decizia finală. În urma unei discuţii cu preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, care m-au asigurat că sunt alături de mine şi mă vor susţine în toate obiectivele pe care le voi întreprinde la nivel de comunitate, am decis să mă angajez în această luptă. Următorul guvern ar putea fi un guvern liberal şi a avea un primar care să aibă sprijinul Guvernului nu este deloc puţin. De aceea cred că decizia pe care am luat-o este una bună şi sper să fie un câştig“, a spus Badea.

Voicu: Dragă Pavel, eu cred că eşti viitorul primar al Craiovei

Copreședintele Alina Gorghiu îl anunțase încă din august, când a afirmat că sondajele arată că Badea este popular, iar distanța între el și primarul PSD Olguța Vasilescu este foarte mică.

“Dragă Pavel, eu cred că putem spune că eşti viitorul primar al Craiovei. Scena politică este supusă unor schimbări în aceste zile: sunt schimbări profunde pe care fiecare politician trebuie să le înţeleagă. Cred că în această conjunctură de schimbări politice, candidatura lui Pavel Badea vine să consolideze opţiunea noastră pentru a ne alia acestor schimbări. Pavel Badea, înainte a de a fi om politic, este un craiovean autentic, iar înainte da fi membru al PNL, este un membru al comunităţii. De aceea este mai degrabă candidatul craiovenilor decât candidatul PNL. Dincolo de susţinerea pe care o are din partea PNL, suntem convinşi că Pavel Badea are susţinerea a numeroşi craioveni din toate mediile profesionale“, a spus Mihai Voicu. Lansarea oficială a lui Pavel Badea va avea loc pe 4 decembrie la Centrul Multifuncţional din Craiova.

Dan Cherciu (stânga), critic vehement al administrației „LOV”, a demisionat din CL și PNL

De menţionat că, tot joi, în cadrul ședinței Consiliului Local Craiova, Dan Chericu - cel mai vehement critic al administrației “LOV”, și-a anunțat demisia din partid și din funcția pe care o ocupa din consiliu, motivul fiind rezultatul sondajului intern realizat la nivelul PNL Dolj.

“Deoarece sunt acuzat în continuare că nu știu să pierd și că am contestat un sondaj "obiectiv", mă văd obligat să fac următoarele precizări: 1. Garantul "obiectivității" sondajului, practic persoana care mi-a prezentat și a girat pentru firma de sondaj, este Marian Petrache, Secretar General PNL, cunoscut de opinia publică pentru interceptarea devenită publică și celebră: "Cel mai important... Adica sa pui mana pe putere si pe informatie. (...) Pai, asta inseamna, nu? Pai, ai de fapt curentul, care inseamna informatia si puterea care inseamna DNA-ul si Parchetul, care inseamna motorul, da? (...). 2. Firma de sondaj este de fapt o firmă condusă de un psiholog, care după ce mi s-a prezentat inițial în această calitate, a început să se semneze "sociolog". Firma este din Buzău, unde patronul ei a deținut, coincidență sau nu, funcția de consilier local al Buzăului, din partea PNL! Bănuiesc că a avut și funcție pe linie de partid, dar mai contează?

3. La solicitarea mea de a primi copii sau măcar câteva adrese pentru a verifica prezența operatorilor de teren, mi s-a răspuns, citez, "vă comunicăm că nu suntem de acord pentru că sunt niște regului generale ale metodologiei de lucru în acest domeniu, pe care dorim să le respectăm." Fac precizarea că am consultat o firmă locală de sondaj care mi-a confirmat că solicitările mele sunt rezonabile și că dacă sondajul a fost făcut corect, nu ar trebui să existe rețineri în a-mi fi satisfăcute“, a detaliat Cherciu pe pagina personală de facebook.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI