Indivizii au dat buzna în casa medicului chirurg Carlo Martelli și a soției sale, pentru a-i jefui. În momentul în care aceștia nu au găsit sume fabuloase, au presupus că medicii și-au ascuns economiile. Pentru a-i face să spună unde țin banii, românii i-au torturat cu o cruzime ieșită din comun, tăindu-i urechea soției.

Soții italieni au cedat torturii și le-au arătat tâlharilor unde își țin banii. Cei patru români au plecat cu suma de  3.400 de euro.

 „Carlo Martelli, chirurg în vârstă de 69 ani și președintele asociației locale pentru persoane cu handicap Anffas, și soția lui Niva Bazzan, sunt internați acum în spital. Soțul are multiple fracturi, multe la față, de la pumnii primiți pentru a spune unde este seiful. Soției sale, bandiții i-au tăiat o ureche, pentru a indica seiful. Seif care nu există. Doctorii au făcut totul pentru a reatașa bucata de ureche tăiată, dar în zadar”, au precizat autorităţile italiene. Autorii jafului au fost dați în urmărire națională în urma atacului. Polițiștii au reușit să îi prindă pe trei dintre aceștia în timp ce încercau să fugă din Italia cu aceeași mașină folosită la jaf.

Al patrulea suspect a fost dat în urmărire generală.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, le-a cerut forțelor de ordine să ia măsuri dure împotriva autorilor jafului.

„Mulțumesc forțelor noastre de ordine, aceste bestii trebuie să putrezească în închisoare! Toleranţă zero!”, a scris Matteo Salvini.