Evenimentul Zilei > International > Patru morți la bord. Pachebotul Zaandam, autorizat să traverseze canalul Panama
Patru morți la bord. Pachebotul  Zaandam, autorizat să traverseze canalul Panama

Patru morți la bord. Pachebotul Zaandam, autorizat să traverseze canalul Panama

Nava, pe care au fost raportate mai multe cazuri de Covid-19, va putea în sfârșit să treacă canalul Panama pentru a-și continua călătoria, în timp ce pasagerii sănătoși sunt transbordati pentru a evita contaminarea.

Ministrul panamez al Afacerilor Maritime, Noriel Arauaz, a declarat, vineri, că 400 de persoane deja testate negativ pentru Covid-19, vor fi găzduite la bordul pachebotului Rotterdam.

Pasagerii vor fi transportați de pe Zaandam pe Rotterdam la bordul unor șalupe ce au o capacitate de 100 de persoane însă, din rațiuni de siguranță, numărul de persoane per transport va fi mult mai mic.

Operațiunea de transbordare va continua duminică.

Croaziera pachebotului Zaandam, care a început la Buenos Aires pe 7 martie, trebuia să se încheie în San Antonio, Chile. Cu toate acestea, autoritățile chiliene au refuzat debarcarea pasagerilor din cauza prezenței la bord a pasagerilor și a membrilor echipajului cu simptome asemănătoare gripei.

Celelalte porturi din America de Sud de pe ruta navei au fost apoi închise din cauza restricțiilor instituite de guverne în încercarea de a reduce răspândirea epidemiei cu noul coronavirus, scrie AFP.

Pasagerii care au rămas la bordul lui Zaandam vor putea debarca în portul Fort Lauderdale, în Florida, în Statele Unite.

În ceea ce privește pachebotul Rotterdam, compania nu a furnizat detalii.

„Presupunem că Rotterdam se va întoarce la San Diego”, a declarat ministrul Noriel Arauz.

PAGINA ANTERIOARA