Patru mari oraşe din România au rămas în lupta pentru titlul de Capitală europeană a culturii 2021

Patru mari oraşe din România au rămas în lupta pentru titlul de Capitală europeană a culturii 2021

Anunţul a fost făcut vineri, de Steve Green, preşedintele juriului de experţi care evaluează candidaturile oraşelor, precum şi reprezentantul Comisiei Europene.

Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Baia Mare în lupta pentru titlul de Capitală europeană a culturii 2021. Cele patru oraşe au fost selectate din cele 14 care au candidat şi au fost acceptate pentru această competiţie: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Ministerul Culturii a lansat, în decembrie 2014, un apel adresat oraşelor din România care doresc să candideze la titlul de Capitală europeană a culturii pentru anul 2021.

Oraşul câştigător din România va împărţi titlul, în 2021, cu un oraş din Grecia, dar şi cu un oraş câştigător din ţările candidate şi la Uniunea Europeană Serbia şi Muntenegru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Programul "Capitală culturală europeană" a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din  în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Până în prezent, peste 40 de oraşe au deţinut acest titlu. În 2007, oraşul Sibiu a deţinut acest titlu, alături de Luxemburg.