Ion Oiţă, patronul Restaurantului "La Cocoşatu", a fost găsit spânzurat, în această după-amiază, chiar în incinta localului. El a fost descoperit într-o anexă a restaurantului.
UPDATE Primele indicii ale anchetatorilor conduc către ipoteza unei sinucideri cauzate de agravarea stării sale de sănătate. "Conform celor declarate de apropiaţi, cel decedat avea ciroză", a precizat pentru EVZ unul dintre anchetatori. În urma audierilor preliminare, poliţiştii au aflat că Ion Oiţă a fost văzut ultima oară în viaţă în jurul orei 12.00. Apoi, în jurul orei 13.30, un barman care căuta să aducă marfă în restaurant, l-a găsit în magazie pe patronul său atârnat în ştreang. Familia lui Ion Oiţă a fost lovită de tragedie şi în urmă cu şapte ani, când fiul său, Florin a rămas cu un handicap în urma unui accident rutier. Presa a relatat că patronul restaurantului a început să aibă dificultăţi financiare grave în urma cheltuielilor făcute pentru recuperarea fiului. Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, firma deţinută de Ion Oiţă înregistra, în 2010, un profit de 35.000 de lei (8.000 de euro), în condiţiile în care are datorii imense de peste 5 milioane de lei (peste 1,1 milioane de euro). Cel mai probabil este vorba de credite bancare ale căror rate nu puteau fi acoperite din profitul mediu de 650 de euro lunar, cât a raportat oficial patronul. Povestea succesului din mici Într-un interviu acordat în 2007 pentru "Evenimentul zilei", Ion Oiţă recunoştea că o bună parte din succesul localului stătea în firea deschisă şi spiritul lui nea Sandu - "Cocoşatul". "I-a cucerit el pe toţi!", spunea patronul. Ion Oiţă l-a descoperit, într-un târg din Budeşti, Călăraşi, pe Andrei Aexandru (Nea Sandu), zis "Cocoşatu", marele grătaragiu, care, mai târziu, a dat şi numele restaurantului. Localul îi poartă porecla dată lui Nea Sandu de muncitorii de la o fabrică ce se afla în apropiere. Umblă vorba că ar fi căpătat cocoaşa de la cât a stat aplecat asupra gratarului. În realitate, se pare că problema de sănătate a apărut dinainte. Afacerea care i-a adus un renume printre bucureşteni, Ion Oiţă a pornit-o în 1993, cu ţuică, bere şi vin. Doi ani mai târziu, i-a venit ideea să înceapă să vândă mici, după ce a văzut câţi muncitori erau prin zonă. Un mic şi o bere era tot ceea ce îşi dorea orice trecător. Ajunsese să câştige 200.000 de euro pe an din vânzarea micilor. La început, locul pe care a ridicat restaurantul era o florărie, pe care Oiţă a cumpărat-o. A ridicat treptat afacerea. Iar de micii lui au auzit toţi datorită unei "reţete secrete", spunea Oiţă. "Am notat-o de la unul Nae Dumitrescu, care lucra la Calul Balan. El spunea la toti cum se face, iar eu i le-am copiat, taticu', de l-am spart", rade amintindu-si Ion Oita. Unul dintre principalii concurenţi ai lui Oiţă se găseşte gard în gard cu el. Restaurantul lui Gil Fred nu-i crea însă neplăceri, susţinea în 2007, Oiţă. "Nu e o problema intre mine si Gil, n-am încercat să ne aflăm reţetele, fiecare e cu clienţii lui. Eu sunt foarte modest, nu-mi place să mă laud. Dar pe mine nu mă întrece nimeni la calitatea micilor", spunea patronul. Ironic, Oiţă adăuga faptul că unii clienţi din străinătate, care i-au călcat pragul, au cerut să-i trimită mici par avion la ei acasă.