Evenimentul Zilei > Actualitate > Patronul grupului Tioss, sirianul Waari Ghessan, căutat cu mascații într-un dosar de evaziune fiscală. A prejudiciat statul cu 4 MILIOANE de euro I GALERIE FOTO
Patronul grupului Tioss, sirianul Waari Ghessan, căutat cu mascații într-un dosar de evaziune fiscală. A prejudiciat statul cu 4 MILIOANE de euro I GALERIE FOTO

Patronul grupului Tioss, sirianul Waari Ghessan, căutat cu mascații într-un dosar de evaziune fiscală. A prejudiciat statul cu 4 MILIOANE de euro I GALERIE FOTO

Descinderi în forță joi dimineața la vila unui potent om de afaceri din Timișoara. Jandarmii din cadrul Detașamentului de Intervenție Antiteroristă au intervenit cu armele în mâini. Cel vizat a prejudiciat statul cu 4 milioane de euro, dar este pasionat de vânătoare, astfel că oamenii legii și-au luat toate măsurile de precauție.

Sub coordonarea unui procuror DIICOT, s-a descins joi dimineața la vila lui Waari Ghessan, care este principalul suspect în dosar. Sirianul este patronul grupului Tioss, prin care distribuie sucuri și apă. Cu  ani în turmă, firmele lui Ghessan aprovizionau magazinele ”economat”.

Sirianul Waari Ghessan a fost foarte apropiat de ”regele asfaltului” din Banat, Georgică Cornu. Atât de apropiat, încât a început p relație extraconjugală cu soția acestuia. De asemenea, Ghessan a fost acuzat de Cornu că ar fi influenţat-o pe Oana Cornu să divorţeze şi să-i ceară un milion de euro despăgubiri.

Joi dimineața polițiștii de la “Crimă Organizată” au descins, în paralel în alte 19 locaţii din Timişoara, Strehaia şi Oradea, inclusiv la depozitele firmei din Dumbrăviţa ale grupului Tioss. Sursele noastre arată că Waari Ghessan ar fi pus la punct un sistem de fraudare a bugetului de stat, încărcând u-și contabilitatea firmelor cu facturi fiscale emise de firme din Strehaia şi Oradea pentru operaţiuni financiare fictive. (Fotografii: Adrian Pîclișan)

Vom reveni cu amănunte.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: