Editura Evenimentul si Capital

Schimb de replici între o consilieră USR și Patriarhie

Autor: | | 5 Comentarii | 894 Vizualizari

O consilieră USR a declarat că Patriarhia vrea să construiască un cartier rezidențial în București. BOR a explicat însă că nu va construi nimic, ci doar a cerut schimbarea destinației unui teren din industrial în rezidențial.

Roxana Wring, consilier USR, a scris pe pagina personală de socializare că BOR a cerut aprobare Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB).

Ea a acuzat că Patriarhia „a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidențial pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor să facă acolo blocuri de 8 etaje, forțând pe cât se poate reglementările: regim de înălțime superior celui din zonă, stradă de acces de doar 6 metri și trotuar pe o singură parte”.

Ce răspunde Patriarhia

Patriarhia a răspuns însă că reprezentanta USR în CGMB a înțeles greșit scopul solicitării. „(...)Cât priveşte demersul Patriarhiei Române, acesta vizează doar terenul din spatele Așezământului social Justinian Patriarhul şi constituie o solicitare de revenire la PUZ-ul inițial, de teren cu destinaţie rezidențială, aşa cum a fost anterior construirii unui mare centru comercial din zonă. Actuala solicitare, perfect legală, a Patriarhiei Române, urmăreşte scoaterea din categoria regimului industrial şi trecerea în cel rezidenţial a terenului respectiv, cu un regim de înălţime mai mare, raportat la zonă".

Nu se vor construi cartiere rezidenţiale

Scopul este acela de a se ajunge la o valoare corectă a terenului, pentru o eventuală vânzare a acestui teren, exclusiv în scopul de a organiza şi susține activitățile social-filantropice şi culturale ale centrelor Patriarhiei Române din Bucureşti şi Ilfov. Dacă pe acel teren va fi construit un imobil, acesta nu va aparține Patriarhiei Române, care nu construiește „cartiere” rezidențiale, ci lăcașuri de cult sau centre sociale şi culturale bisericești, informează libertatea.ro

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI