Evenimentul Zilei > Actualitate > Patriarhia, reacție după mesajul antivaccinist a lui Teodosie Paraschiv. „Nu au nicio legătură cu realismul creștin”
Patriarhia, reacție după mesajul antivaccinist a lui Teodosie Paraschiv. „Nu au nicio legătură cu realismul creștin”

Patriarhia, reacție după mesajul antivaccinist a lui Teodosie Paraschiv. „Nu au nicio legătură cu realismul creștin”

Duhovnicul de la Mănăstire Durău a intrat în atenția presei după ce predicile sale au fost făcute publice. Preotul susține că vaccinul este sentința către moarte și promovează existența unei conspirații menite să rărească populația planetei. Acest mesaj nu a fost deloc pe placul Patriarhiei, care anunță luarea unor măsuri.

În urmă cu doar câteva ore, predicile lui Teodosie Paraschiv au fost făcute publice, iar Patriarhia a reacționat imediat. Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei, susține că mesajul transmis de duhovnic este unul aberant, care are efecte simțitoare asupra celor care îl răspândesc. Înregistrări audio cu privire la pandemia provocată de COVID-19 ale lui Teodosie Paraschiv au provocat un șoc, iar în ele se vorbește despre un Guvern Mondial creat de extratereștri.

”Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”, a transmis pentru HotNews.ro Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei, ca reacție la derapajele lui Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău.

Teodosie Paraschiv va fi sancționat pentru predicile sale aberante legate de COVID-19

Vasile Bănescu susține că Biserica nu este de acord cu predicile preotului, ba mai mult, mesajele despre COVID-19 transmise de acesta nu au legătură cu realismul autentic creștin. Ele nu fac decât să sfideze realitate, susține purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Bănescu ofere asigurări că acest comportament va fi sancționat, predicile lui Teodosie Paraschiv pătând imaginea Bisericii Ortodoxe.

”Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte.

Centrele eparhiale de care aparțin aceste persoane care își permit să transmită mesaje publice para-bisericești în nume personal, au datoria să intervină punctual și să sancționeze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituție din România în această perioadă de pandemie.

Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte”, mai spune Vasile Bănescu pentru sursa citată.